128 de misiuni în sprijinul cetăţenilor, la sfârşit de săptămână

Sâmbătă, 10 Aprilie 2021Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

128 de misiuni in sprijinul cetatenilor  la sfarsit de saptamana | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în acest sfârșit de săptămână, unui număr de peste 120 de solicitări venite pe numărul de urgență 112, după cum urmează:

  • 115 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 2 incendii. Un incendiu produs la un autoturism, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 3 aprilie a.c., pe DN14, în zona localității Slimnic. Pompierii militari ai Detașamentului Sibiu, cu sprijinul membrilor SVSU Slimnic, au lichidat incendiul care a afectat aproximativ 70% din autoturism. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de o defecțiune la toba de eșapament pe timpul funcționării autoturismului.

Cel de-al doilea incendiu s-a produs în data de 04 aprilie a.c., în jurul orei 2:00,în localitatea Apoldu de Jos, izbucnit la mai multe anexe gospodărești și acoperișurile a două case. Au fost mobilizate la fața locului 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 echipaj SMURD și membrii SVSU Apoldu de Jos.

Au ars peste 300 mp din anexele gospodărești și acoperișurile caselor (proprietar și vecin), precum și elemente de mobilier, un tractor, un autoturism, scule electrice, 1 porc și cca 20 de găini. Au fost salvate 12 găini. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit.

  • 2 activități de asigurare a măsurilor de prevenire a incendiilor în municipiul Sibiu și Mediaș;
  • 1 misiune de îndepărtare elemente de construcție (tablă acoperiș), în data de 03 aprilie a.c., în jurul orei 16:00, în municipiul Sibiu, str. Semaforului.
  • 7 activități de informare populație măsuri Covid-19. Echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au continuat desfășurarea pe raza județului a acțiunilor de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.

Totodată, la sfârșit de săptămână, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au participat împreună cu alte structuri ale M.A.I. la efectuarea controalelor pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

Aceștia au efectuat un număr de 25 de controale și au identificat 4 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii Sars-Cov-2 fiind aplicate 4 avertismente.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.