A aprins focul în sobă și a plecat după cumpărături

Marți, 13 Aprilie 2021Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

A aprins focul in soba si a plecat dupa cumparaturi | imaginea 1 Duminică, 11 aprilie a.c., la ora 11.00, militarii din cadrul Detşsamentului de Pompieri Bârlad au fost anunțați despre izbucnirea unui incendiu la o gospodărie din cartierul Dealul 2.

Militarii au intervenit prompt cu trei mașini de stingere și echipaje specializate, localizând rapid incendiul in limitele găsite. Cu toate acestea, au ars mobilierul și tâmplăria PVC dintr-o cameră, fiind deteriorate alte două camere. Cauza probabilă este jarul căzut din sobă, pe materialele combustibile din încăpere.

Proprietarul, un vârstnic de 60 de ani, a aprins focul în sobă și a plecat după cumpărături. În lipsa sa, a luat foc covorul, flăcările şi fumul gros alarmând vecinii care au anunțat la numărul unic pentru urgențe 112. Din fericire, intervenția rapida a pompierilor a salvat restul casei și acoperișul.

Pompierii reamintesc cetăţenilor necesitatea următoarelor măsuri în folosirea sobelor cu acumulare de căldură, pentru prevenirea incendiilor care pot lăsa familii pe drumuri sau îndoliate în pragul Sărbătorilor Pascale:

  • Înainte de utilizare, sobele trebuie verificate, reparate şi curăţate pentru a fi în perfectă stare de funcţionare;
  • Se va folosi numai materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi se va evita supraîncărcarea acesteia;
  • Este interzisă folosirea lemnelor mai lungi decât dimensiunile focarului;
  • Este interzisă aprinderea focului în sobe prin turnare ori stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile;
  • Sobele se vor utiliza numai cu uşiţa de alimentare închisă;
  • În faţa uşiţelor de alimentare a sobelor, pardoseala combustibilă se protejează cu tablă metalică având dimensiunile de cel puțin 0,70 x 0,50 m;
  • Nu se vor aşeza în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
  • Copiii nu vor fi lăsaţi niciodată nesupravegheaţi, cu focul aprins în sobă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.