În luptă cu secundele pentru viață

Duminică, 25 Aprilie 2021Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

In lupta cu secundele pentru viata | imaginea 1 Luni dimineața, 19 aprilie a.c., un echipaj SMURD din cadrul Punctului de lucru Sărmășag a fost solicitat să intervină la un caz medical petrecut în localitate.

Ajunși rapid la fața locului, paramedicii au găsit pacientul (un bărbat de aproximativ 60 de ani) în stop cardio-respirator și au început imediat manevrele de resuscitare care au avut succes. În sprijin a fost solicitat și echipajul TIM (terapie intensivă mobilă) care a transportat pacientul la UPU SMURD Zalău.

Se evidențiază astfel importanța începerii manevrelor de resuscitare cât mai precoce și existența echipajelor SMURD de prim ajutor care au competențe în utilizarea defibrilatoarelor semiautomate, crescând astfel șansa de supraviețuire a pacienților aflați în SCR (stop cardio-respirator).

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.