Intervenţie eficientă la un incendiu izbucnit la un operator economic

Marți, 27 Aprilie 2021Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Interventie eficienta la un incendiu izbucnit la un operator economic | imaginea 1 Duminică, 24 aprilie a.c., în jurul orei patru și jumătate, pompierii buzoinei au fost solicitați prin sistemul unic de urgență 112, sa intervină la un incendiu izbucnit la un operator economic de pe raza localității Istrița de Jos, din comuna buzoiană Săhăteni.

Către locul indicat s-au deplasat de urgență peste 35 de pompieri dotați cu 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară și o ambulanță SMURD din cadrul I.S.U Buzău, fiind sprijiniți de două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Mizil.

Ajunși la fața locului, aceștia au constatat că incendiul se manifesta generalizat la mansarda și acoperișul clădirii, pe o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați. În interiorul clădirii, din fericire nu au fost surprinse persoane, cei aflați înăuntru autoevacuându-se până la sosirea pompierilor.

Având în vedere pericolul propagării incendiului la stația GPL din apropiere, existând un risc ridicat de explozie, pompierii au format în paralel mai multe dispozitive de stingere și de limitare a propagării, lucrând pe mai multe fronturi, pentru localizarea și lichidarea rapidă a incendiului și înlăturarea pericolelor generate de acesta.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore de luptă cu flăcările, iar datorită intervenției eficiente a pompierilor, acesta nu s-a extins la restul clădirii sau la vecinătăți.

Interventie eficienta la un incendiu izbucnit la un operator economic | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.