Persoană rămasă cu piciorul blocat într-o motosapă, descarcerată de pompierii teleormăneni

Sâmbătă, 17 Aprilie 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Persoana ramasa cu piciorul blocat intr o motosapa descarcerata de pompierii teleormaneni | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman desfășoară permanent activități orientate spre siguranța cetățenilor, pe cele două componente specifice, prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

În ultimele 72 de ore, echipajele profesioniste ale unității au participat la un număr de 115 de misiuni, după cum urmează:

 • 82 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
 • 3 accidente rutiere, în urma cărora au rezultat 7 victime, unul pe E 70, la ieșirea din localitatea Vitănești spre București, cu trei autoturisme implicate și 5 victime, dintre care 4 adulți și un copil de aproximativ 2 ani, preluat de elicopterul SMURD, un accident pe raza localității Slăvești, cu un autoturism căzut în râul Teleorman, cu o victimă, un bărbat de cca. 28 de ani și un eveniment rutier pe E 70, la ieșirea din municipiul Alexandria spre București, cu un autoturism răsturnat și o victimă rănită ușor.

La toate aceste evenimente, pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, precum și pentru îndepărtarea resturilor de caroserie de pe carosabil, astfel încât traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță;

 • 9 incendii, dintre care 5 izbucnite la locuințele unor cetățeni din Troianul, Suhaia, Drăcșănei, Negrenii de Jos și Roșiorii de Vede și 4 la vegetația uscată de pe raza localităților Turnu Măgurele, Băneasa, Beuca și Islaz.
 • La Suhaia, în cursul zilei de duminică, 11 aprilie a.c., la ora 18.21, pompierii militari din cadrul Detașamentului Zimnicea, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de locuință. Flăcările au distrus acoperișul casei pe cca. 5 mp, o fereastră și aproximativ 200 kg de lemne de foc, pagubele înregistrate fiind estimate la suma de 3000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost un foc în aer liber lăsat nesupravegheat;
 • În localitatea Troianul, duminică, 11 aprilie a.c., în jurul orei 18.00, pompierii militari au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la o locuință, cu pericol de distrugere a întregului imobil. Ajunși rapid la locul evenimentului, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, pompierii militari roșioreni au reușit să localizeze flăcările la nivelul unei camere de locuit, pe o suprafață de cca. 14 mp, în care se aflau mai multe elemente de mobilier și articole de îmbrăcăminte. Pagubele au fost estimate la suma de 2000 de lei, iar valoarea bunurilor salvate la peste 20 000 de lei;
 • La Drăcșănei, acoperișul unei locuințe pe cca. 80 mp, realizat din lemn și țiglă, 2 camere de locuit, un televizor, un aparat de gătit, articole de îmbrăcăminte și alte bunuri de uz gospodăresc au fost distruse de incendiul izbucnit sâmbătă după-amiaza, 10 aprilie a.c., în jurul orei 13.00.

Focul a fost stins de pompierii militari roșioreni în limitele găsite, cu ajutorul a două autospeciale de lucru cu apă și spumă, după aproximativ o oră de intervenție. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 10 000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la aproximativ 2.000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost o țigară nestinsă corespunzător, căzută pe materialele textile din locuință;

 • În localitatea Negrenii de Jos, de la un coș de fum defect, scânteile au aprins astereala din lemn a acoperișului, existând pericolul extinderii flăcărilor la întregul imobil. Deoarece evenimentul a fost observat la timp, pompierii au ajuns rapid la fața locului și au reușit stingerea acestuia în limitele găsite. Au fost salvate bunuri materiale estimate la peste 40.000 de lei, în timp ce pagubele au fost apreciate la cca. 1000 de lei;
 • La Roșiorii de Vede, vineri seara, 9 aprilie a.c., la ora 21.06, într-un dormitor al unei locuinței a izbucnit un incendiu, cu pericol de propagare la bunurile din interior. Alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii roșioreni au ajuns imediat la fața locului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, reușind localizarea și stingerea incendiului în limitele găsite.

Au fost distruse de foc și fum o comodă, un televizor, lemnele depozitate lângă mijlocului de încălzire și zugrăveala de pe pereții dormitorului. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 500 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 200 000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost jarul căzut din sobă.

 • o misiune pentru descarcerarea unei persoane care a rămas cu piciorul blocat într-o motosapă, în localitatea Tătărăștii de Jos. Au intervenit pompierii militari din cadrul Punctului de lucru Dobrotești și un echipaj SAJ Teleorman cu medic;
 • o misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un eveniment sportiv;
 • 8 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19, către unitățile spitalicești din județ;
 • 7 misiuni de decontaminare a autospecialelor utilizate în misiunile COVID 19;
 • o misiune de transport și prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul SAJ Teleorman;
 • 3 transporturi de materiale și echipamente medicale către structurile implicate în gestionarea situațiilor generate de virusul SARS CoV-2.

Activități de control și informare preventivă

Inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat 4 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici și instituțiile publice din localitatea Crângeni, aplicând pentru neregulile constatate un număr de 15 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 10000 de lei.

Pe timpul acestor misiuni, au fost efectuate 3 activități de instruire a personalului cu privire la modul de asigurare a primei intervenții și evacuarea personalului/bunurilor în cazul izbucnirii unui incendiu.

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, pompierii au participat alături de celelalte instituții cu atribuții de control din cadrul M.A.I. la 11 verificări în cadrul instituțiilor publice și unităților economice cu aflux de persoane din Zimnicea, Suhaia și Fântânele, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 10 sancțiuni contravenționale.

De asemenea, în zonele aglomerate, pompierii au derulat 23 misiuni de patrulare, asigurând transmiterea mesajelor audio ce cuprind regulile de protecție și prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.