Respect, Plutonier adjutant Cociş Ioan!

Marți, 20 Aprilie 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Respect  Plutonier adjutant Cocis Ioan | imaginea 1 Familia potrivită, la locul potrivit. Miercuri, 14 aprilie a.c., în jurul orei 21:15, Plutonierul adjutant COCIȘ Ioan, împreună cu familia lui, mergeau în drum spre casă, pe raza localității Berghia. Aceștia au văzut o mașină izbită într-un cap de pod, blocată în șanț din care ieșeau aburi.

Ioan a oprit imediat pe dreapta și, din instinct profesional, a făcut o recunoaștere rapidă a autoturismului avariat, în interiorul acestuia identificând o persoană încarcerată și inconștientă. Pompierul a trecut de îndată la treabă, a deconectat bornele bateriei de la autoturism pentru a împiedica un eventual incendiu, timp în care a rugat-o pe soția lui să sune la 112 pentru a anunța evenimentul și a solicita echipajele de intervenție.

Salvatorul a intrat în autoturism și a acordat primul ajutor persoanei încarcerate, victima fiind un tânăr de 26 de ani, inconștient la momentul respectiv. Până la sosirea forțelor de intervenție, Ioan a stabilizat victima, a reușit să o trezească din leșin și a menținut-o în stare de bine pentru a nu își pierde cunoștința din nou.

În cel mai scurt timp posibil, la fața locului au ajuns pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. Aceștia au intervenit imediat pentru extragerea victimei încarcerate, au predat-o echipajului SMURD, după care a fost transportată în stare de conștiență la UPU SMURD Târgu Mureș.

Plutonier adjutant COCIȘ Ioan este comandant de echipaj şi își desfășoară activitatea de serviciu la Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș, având o vechime de aproape 14 ani în cadrul ISU Mureș. Reprezentanţii ISU Mureş îi adresează mulțumiri pentru implicarea, devotamentul și seriozitatea de care a dat dovadă.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.