Respect, Roșu Florin!

Marți, 13 Aprilie 2021Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Respect  Rosu Florin | imaginea 1 În urmă cu câteva zile s-a produs un incendiu puternic, în cartierul Ferentari. În astfel de situații, scenariul este cunoscut: flăcări mari, autospeciale de pompieri din mai multe subunități, adrenalină, curaj și pericole nevăzute. O altă intervenție complexă, s-ar putea spune, în care pompierii și-au făcut datoria.

Doar că în acest caz, mai este ceva de adăugat. În zori de zi, când primele resurse se aflau la locul intervenției de doar câteva minute, printre pompierii care alergau cu furtunurile era și un “intrus”. Era tot pompier, dar era în trecere.

“Mă duceam cu copilul la bazin, pentru că sportul de performanță cere sacrificii, dar nu aveam cum să trec pe lângă incendiu și să merg mai departe, mai ales că acolo erau și colegii mei de la Pieptănari. Am lăsat mașina un pic mai departe de incendiu și m-am apucat de treabă. Îmi place meseria asta la nebunie, de 10 ani sunt șef de tură la Pieptănari. Acolo e a doua mea casă. Cât despre antrenamentul copilului, am întarziat puțin, dar și-au dat seama antrenorii că vin de la un incendiu, nu aveam cum să scap de mirosul de fum”.

Pentru astfel de oameni, pompieri profesioniști, avem toată aprecierea. Inspectorul-șef, Colonel Șchiopu Orlando, l-a felicitat personal pentru curajul și devotamentul dovedit, prilej cu care i-a oferit o distincție și placheta de onoare a inspectoratului.

Respect  Rosu Florin | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.