Un cetățean a descoperit un element de muniție în timpul unor lucrări de amenajare

Marți, 27 Aprilie 2021Bistrita-Nasaud
Sursa Foto: Facebook ISU Bistrita-Nasaud

Un cetatean a descoperit un element de munitie in timpul unor lucrari de amenajare | imaginea 1 Pirotehnicienii bistrițeni au fost solicitaț joi seara, 22 aprilie a.c., prin numărul unic de urgență 112, pe raza localității Lunca Ilvei, unde un cetățean a descoperit un element de muniție, în timp ce executa lucrări de amenajare a proprietății.

De urgență, pirotehnicienii din cadrul ISU Bistrița-Năsăud s-au deplasat la locul indicat și au identificat, în urma măsurilor specifice, 10 elemente de muniție. Procedura a fost finalizată în jurul orei 00.00, pentru ca dimineața la ora 06.00, asanarea terenului respectiv să fie reluată.

Pe timpul nopţii, perimetrul a fost balizat, iar paza acestuia a fost asigurată de către un echipaj de jandarmi. Vineri, 23 aprilie a.c., la ora 14.00, misiunea a fost încheiată, în total, au fost găsite 15 bombe de aruncător, calibru 82 mm, ridicate și transportate in condiții de siguranță într-un loc special amenajat pentru depozitarea acestora.

Trebuie subliniat modul responsabil în care a procedat proprietarul terenului, care a oprit orice activitate în momentul observării elementului de muniție și a solicitat sprijinul specialiștilor pregătiți în gestionarea acestui tip de intervenție extrem de riscantă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.