Biserica din satul Topeşti, cuprinsă de flăcări

Marți, 04 Mai 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Biserica din satul Topesti  cuprinsa de flacari | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul ISU Vrancea și pompierii voluntari ai SVSU Tulnici au intervenit, vineri, 30 aprilie a.c., pentru stingerea unui incendiu izbucnit la biserica din satul Topești, comuna Bârsești.

Incendiul se manifesta generalizat la întreaga biserică, pe o suprafață de cca. 250 mp. La fața locului, au intervenit 4 autospeciale de stingere şi 1 ambulanță SMURD din cadrul Stației de Pompieri Vidra, 2 autospeciale de stingere și 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi din cadrul Detașamentului de Pompieri Focşani și SVSU Tulnici, cu 1 autospecială de stingere.

Incendiul a fost lichidat. Biserica și bunurile din interior au ars în totalitate. Cauza probabilă a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu defect sau neizolat corespunzător.

“𝐂𝐫𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭̦𝐚 𝐚𝐝𝐞𝐯𝐚̆𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐜𝐫𝐞𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐛𝐢𝐥𝐮𝐥, 𝐯𝐞𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐳𝐢𝐛𝐢𝐥𝐮𝐥 𝐬̦𝐢 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥𝐮𝐥.” Pompierii care au participat la intervenția de stingere a incendiului au avut însă parte şi de o minune! Deși flăcările au distrus în totalitate biserica și bunurile aflate în interior, în mod miraculos, salvatorii au recuperat din scrum Evanghelia intactă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.