Incendiu izbucnit la un siloz de cereale

Luni, 17 Mai 2021Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Incendiu izbucnit la un siloz de cereale | imaginea 1 Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la un număr de 16 de misiuni, după cum urmează:

Miercuri, 12 mai a.c., în jurul orei 09:20, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au intervenit cu două autospeciale de stins incendii, o ambulanță SMURD, un container multirisc și o autoscară, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un siloz de cereale din comuna Glodeanu Siliștea, sat Satu Nou, județul Buzău.

În sprijin, la locul intervenției a acționat și un echipaj cu o autospecială de stins incendii, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu” al județului Buzău. În urma evenimentului s-au degradat cerealele depozitate și structura metalică a silozului.

Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza autoaprinderii cerealelor. Misiunea a fost finalizată în data de 13 mai, a.c., ora 08:20.

  • 12 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • o misiune de transport persoană confirmată cu COVID-19;
  • 2 intervenții în sprijinul echipajelor SAJ Ialomița, pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate.

Incendiu izbucnit la un siloz de cereale | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.