Respect, Plutonier major Pleșa Coman şi Sergent major Popescu Ionuț!

Miercuri, 26 Mai 2021Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Respect  Plutonier major Plesa Coman si Sergent major Popescu Ionut | imaginea 1 În cursul zilei de vineri, 21 mai a.c., un nefericit eveniment a condus la accidentarea unui bărbat de circa 36 de ani, în municipiul Sibiu, str. Rahovei. Un moment de neatenție și o decizie incorectă de a traversa strada printr-un loc nepermis au condus la accidentarea gravă a acestuia.

Momentele cu puternic impact emoțional au provocat panică printre cetățenii aflați în apropiere, mai puțin unuia, Plutonierului major Pleșa Coman, pompier și paramedic SMURD în cadrul Detașamentului Sibiu de peste 10 ani.

A fost acel moment și acele secunde când un salvator îți devine înger păzitor. Contra-cronometru, Coman a evaluat starea victimei, concomitent cu apel la numărul unic de urgență 112, transmițând datele esențiale în dispeceratul ISU Sibiu.

Până la sosirea colegilor, el a poziționat victima în condițiile de siguranță și a comunicat tot timpul cu aceasta, alături de sg. maj. Popescu Ionuț, și el pompier militar ISU Sibiu, sosit câteva minute mai târziu și care l-a sprijinit în îngrijirea victimei.

În cel mai scurt, echipajul SMURD împreună cu un medic a sosit la fața locului, preluând victima cu multiple politraumatisme în vederea acordării asistenței medicale de specialitate și transportul la spital. Reprezentanţii ISU Sibiu adresează felicitări colegilor lor pentru empatie și răspunsul prompt la această situație de urgență!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.