Respect, voluntarii Haidu Szilard şi Carmen Gheorghiță!

Vineri, 21 Mai 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Respect  voluntarii Haidu Szilard si Carmen Gheorghita | imaginea 1 Sâmbătă, 15 mai, a.c., doi dintre voluntarii din pasiune care aparțin de ISU Mureș au asistat la două incidente care necesitau imediat intervenția pentru acordarea primului ajutor calificat. Aceștia nu au stat pe gânduri și au intervenit prompt și cu profesionalism.

În jurul orei 07:20, voluntarul Haidu Szilard, în timp ce se deplasa din localitatea Sângeorgiu de Mureș spre municipiul Târgu Mureș, a surprins un accident rutier produs între două autoturisme. Szilard s-a oprit de îndată pe marginea drumului și a fugit la locul evenimentului.

Acesta a văzut că într-un autoturism există o victimă, a făcut rapid o evaluare primară și a constatat că aceasta prezenta traumatism de craniu frontal și durere la membrul inferior drept. Salvatorul s-a întors la mașina lui, a luat trusa de prim ajutor în care avea un guler cervical.

În timp ce se deplasa, pentru a câștiga timp, a sunat la numărul unic de urgență 112 și a transmis informații despre eveniment, solicitând sprijin. Până la sosirea ambulanței, Szilard a pansat victima, a aplicat gulerul cervical și a menținut victima în stare de bine.

În jurul orei 20:20, voluntarul Carmen Gheorghiță, așteptând autobuzul în stația Matei Corvin din municipiul Târgu Mureș, a observat o persoană de sex masculin care a căzut pe trotuar și s-a lovit la cap. Carmen s-a deplasat spre locul incidentului, a făcut rapid o evaluare primară și a constat că victima este inconștientă, având un traumatism craniu cerebral la nivel temporal drept.

Salvatoarea a sunat la numărul unic de urgență 112 și a cerut în sprijin ambulanța, pe urmă a oprit un autoturism aflat în trafic și i-a cerut în ajutor trusa medicală din dotare. În tot acest timp, Carmen îi măsura pulsul victimei, deoarece aceasta a fost inconștientă aproximativ cinci minute, iar cu ajutorul unor trecători, victima a fost întoarsă pe spate pentru a-i putea bandaja plaga cu pansamentul primit de la șoferul oprit din trafic.

Până la sosirea echipajului de la ambulanță, pacientul era stabilizat și conștient. Reprezentanţii ISU Mureş le adresează mulțumiri dragilor voluntari pentru implicarea și devotamentul de care dau dovadă față de vocația de salvator. Dumnezeu să vă răsplătească pentru tot binele pe care îl faceți!

Respect  voluntarii Haidu Szilard si Carmen Gheorghita | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.