Animale salvate - printre intervenţiile gestionate de pompierii mureşeni în minivacanţa de Rusalii

Joi, 24 Iunie 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Animale salvate   printre interventiile gestionate de pompierii mureseni in minivacanta de Rusalii | imaginea 1 În minivacanța de Rusalii – mai exact în perioada 18-21 iunie a.c., pompierii mureșeni au gestionat 215 intervenții, dintre care – două incendii, două accidente rutiere, 13 alte situații de urgență și 198 de intervenții SMURD.

Sâmbătă, 19 iunie, în jurul orei 02:40, incendiu la un autoturism în localitatea Orșova Pădure (pe un deal, într-o zonă mai greu accesibilă). Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin, SVSU Gurghiu, SVSU Ibănești, SMURD Ibănești şi Salvamont Mureş.

Odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că un autoturism de teren ardea în totaltate. În urma incendiului, o persoană de sex masculin, conștientă și cooperantă, a suferit arsuri de gradul I și II la membrele superioare. Victima a fost preluată de SMURD Ibănești, iar după ce i-au acordat prim ajutor calificat au transport-o la spital. Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric.

Sâmbătă, 19 iunie, în jurul orei 21:50, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină în cazul producerii unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Rușii Munți, strada Principală. Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda și pompierii din cadrul SVSU Rușii Munți.

Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că incendiul se manifesta în interiorul unei camere de aproximativ 18 mp. Incendiul a fost lichidat de către pompierii din cadrul SVSU Rușii Munți în limitele găsite, înainte să se propage la întreaga locuință, acesta degradând camera și bunurile interioare.

În urma incendiului, o persoană de sex feminin de aproximativ 32 de ani, a suferit arsuri de gradul II la membrele superioare și inferioare. Victima a fost preluată și transportată cu ambulanța SMURD la CPU Reghin. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului, a fost: flacără pe obiect combustibil (iresponsabilitatea lucrului cu focul)

Sâmbătă, 19 iunie, în jurul orei 14:15, accident rutier produs pe raza localității Răstolița. Au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda.

A fost vorba despre un accident produs între două autoturisme implicate, iar în urma impactului patru persoane au necesitat îngrijiri medicale (doi adulți și doi copii), aceştia fiind de cod galben. La fața locului s-au deplasat două ambulanțe SMURD și o ambulanță SAJ. Circulaţia nu a fost afectată.

Luni, 21 iunie, în jurul orei 14:00, accident rutier produs pe raza localității Deda. Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda. A fost vorba despre un accident produs între două autoturisme, iar în urma impactului o persoană a rămas încarcerată și alte cinci s-au autoevacuat.

Pompierii au extras victima încarcerată și au predat-o echipajului medical. În total, patru dintre victime au fost de cod galben și două de cod verde, toate au fost transportate la spital. Circulația a fost blocată pe ambele sensuri de mers pe toată durata intervenției.

Vineri, 18 iunie, în jurul orei 12:50, o pasăre prinsă la o plasă de protecție a unui teren de fotbal din municipiul Târgu Mureș, strada Cernavodă. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. A fost vorba despre o bufniță prinsă în plasa de protecție de deasupra terenului de fotbal, pompierii militari intervenind de îndată pentru eliberarea acesteia.

Sâmbătă, 19 iunie, în jurul orei 21:30, copac căzut pe carosabil în municipiul Târgu Mureș, strada B-dul 1989. Au intervenit pentru degajarea acestuia pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

Duminică, 20 iunie, în jurul orei 14:30, cal căzut într-un decantor în localitatea Adămuș, strada Zefirului. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni și pompierii din cadrul SVSU Adămuș.

Odată ajunși la loc, salvatorii au constatat că era vorba despre un cal de aproximativ 700 de kg, iar acesta se afla la un metru sub nivelul solului. Calul a fost extras de către pompierii militari, pompierii din cadrul SVSU Adămuș și un tractor al localității.

Duminică, 20 iunie, între orele 15:00 – 22:30, pe raza județului Mureș au avut loc opt solicitări în urma ploilor abundente. Pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei din trei pivnițe, două garaje, o baie și pentru îndepărtarea a doi copaci căzuți pe carosabil în localitățile: Reghin, Cristești, Nazna, Sovata și Gurghiu. Au executat misiunile pompierii militari din cadrul Detașementelor Reghin, Târgu Mureș și Punctul de Lucru Sovata. Din fericire, nu au fost victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.