Intervenţie promptă şi salvatoare pentru un tânăr căzut de la înălţime

Marți, 22 Iunie 2021Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Interventie prompta si salvatoare pentru un tanar cazut de la inaltime | imaginea 1 În cazurile medicale grave, timpul de intervenție joacă un rol decisiv în șansele de supraviețuire ale unui pacient, iar prezența cât mai aproape a unor echipaje medicale crește semnificativ șansele acestuia.

Un astfel de caz medical grav a avut loc vineri, 18 iunie a.c., în jurul prânzului, în zona Parcului Industrial Jibou, unde echipajele medicale (ale ambulanței și SMURD) ajunse rapid au găsit la locul solicitării, un tânăr de 37 de ani (care se pare că ar fi căzut de la înălțime), în stop cardio-respirator.

Imediat, au fost întreprinse manevrele de resuscitare, în sprijin fiind solicitat și elicopterul SMURD de la Jibou, care s-a deplasat la fața locului. După aproximativ 7 minute de la inițierea manevrelor, tânărul a răspuns pozitiv, iar cu ajutorul elicopterului SMURD a fost transportat la un spital din Cluj Napoca. Fiecare secundă contează!!

Interventie prompta si salvatoare pentru un tanar cazut de la inaltime | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.