Misiuni neîntrerupte de evacuare a apei din gospodăriile inundate în judeţul Vrancea

Joi, 24 Iunie 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Misiuni neintrerupte de evacuare a apei din gospodariile inundate in judetul Vrancea | imaginea 1 În ultimele 24 de ore nu au mai fost semnalate situații deosebite cauzate de fenomenele meteorologice, și nici nu s-a impus evacuarea preventivă a persoanelor.

În cursul zile de luni, 𝟐𝟏 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 𝐚.𝐜., pompierii militari vrânceni au continuat intervențiile pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase manifestate la nivelul județului Vrancea și au executat misiuni de monitorizare în zonele de risc, respectiv în localitățile: Biliești, Suraia, Golești, Milcovul, Vânători și Garoafa.

Totodată, situația la nivelul localităților din județ a fost ținută sub observație de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență prin Serviciile Voluntare. În localitatea 𝑩𝒊𝒍𝒊𝒆𝒔̦𝒕𝒊 s-a acționat fără întrerupere pentru evacuarea apei din gospodării, curți, grădini, terenuri agricole și drumuri.

La fața locului au fost mobilizați 53 de pompieri cu 5 autospeciale de primă intervenție, 3 autocamioane de intervenție, 4 motopompe remorcabile și 6 motopompe transportabile. Cu ajutorul motopompelor din dotare, pompierii militari au reușit să scoată apa acumulată din 19 gospodării. În momentul de față, la Biliești, nu mai există pericol pentru populație. Toți cetățenii au acces în gospodării.

De asemenea, în localitatea 𝑺𝒖𝒓𝒂𝒊𝒂 s-a intervenit cu două echipaje și 1 autospecială de primă intervenție, 1 autocamion cu 1 motopompă remorcabilă pentru evacuarea apei din 7 curți și grădini. Totodată, un echipaj cu 1 autocamion de intervenție și 1 motopompă remorcabilă a acționat pentru evacuarea apei în localitatea 𝑳𝒆𝒑𝒔̦𝒂.

Pompierii vrânceni au acționat neîntrerupt și s-a reușit evacuarea apei de pe DJ 204 D. Cu toate acestea, tronsonul Podul Zamfirei-Biliești-Suraia rămâne în continuare închis, deoarece furtunurile de refulare ale motopompelor de mare capacitate, cu care se acționează în zonă, împiedică accesul.

Se poate ajunge în localitate folosind ruta: Focșani-Rădulești-DJ 204 G -Biliești-Suraia. Totodată, rămâne închis DJ 204E pe tronsonul Ciușlea-Mirceștii Vechi. Echipaje ale Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și ale Inspectoratului de Jandarmi Vrancea se află în teren pentru îndrumarea și coordonarea traficului rutier și asigurarea siguranței publice.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.