Pompierii vrânceni au salvat un micuţ de doi ani, aflat la geamul unui apartament

Miercuri, 30 Iunie 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Pompierii vranceni au salvat un micut de doi ani  aflat la geamul unui apartament | imaginea 1 𝑪𝒐𝒑𝒊𝒊𝒊 𝒎𝒊𝒄𝒊 𝒕𝒓𝒆𝒃𝒖𝒊𝒆 𝒔𝒖𝒑𝒓𝒂𝒗𝒆𝒈𝒉𝒆𝒂𝒕̦𝒊 𝒊̂𝒏 𝒑𝒆𝒓𝒎𝒂𝒏𝒆𝒏ţ𝒂̆. 𝑶 𝒄𝒍𝒊𝒑𝒂̆ 𝒅𝒆 𝒏𝒆𝒂𝒕𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒆 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒔𝒖𝒇𝒊𝒄𝒊𝒆𝒏𝒕𝒂̆ 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒄𝒂 𝒂𝒄𝒆𝒔̦𝒕𝒊𝒂 𝒔𝒂̆ 𝒇𝒂𝒄𝒂̆ 𝒖𝒏 𝒍𝒖𝒄𝒓𝒖 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒂𝒓 𝒑𝒖𝒕𝒆𝒂 𝒔𝒂̆ 𝒍𝒆 𝒑𝒖𝒏𝒂̆ 𝒗𝒊𝒂𝒕̦𝒂 𝒊̂𝒏 𝒑𝒆𝒓𝒊𝒄𝒐𝒍.

Un apel primit miercuri, 23 iunie a.c., în jurul orei 15:50, prin 112, semnala o astfel de situație de urgență. Trecătorii au alertat pompierii, conștienți de primejdia în care se afla un băiețel ce stătea pe pervazul unui geam situat la etajul 1 al unui bloc din zona gării, municipiul Focșani.

Salvatorii au plecat în cea mai mare viteză și, în mai puțin de 5 minute de la apel, au ajuns la locul indicat. Cu ajutorul unei scări de fereastră din dotarea autospecialei de intervenție au procedat la salvarea copilului, luându-l în brațe și coborându-l la nivelul solului.

Ulterior, a fost predat unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea, prezent la fața locului, care i-a făcut o evaluare medicală. Micuțul nu a necesitat îngrijiri, fiind înapoiat mamei. Salvatorii vrânceni se bucură de fiecare dată când totul e bine când se termină cu bine!

Această peripeție arată încă o dată că micuții trebuie supravegheați permanent. Copilul explorează împrejurimile, se cațără, adoptă moduri mai riscante de joacă, se ascunde, iese din raza de supraveghere a adulților. De aceea trebuie să nu îi scăpați din ochi, mai ales atunci când se află în bucătărie, pe balcon, aproape de ferestre sau pe scara blocului.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.