Incendii, asanare de muniţie neexplodată şi accidente rutiere

Sâmbătă, 31 Iulie 2021Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Incendii  asanare de munitie neexplodata si accidente rutiere | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

În data de 23 iulie a.c., ora 19:28, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Silvestru, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetație uscată. Au ars aproximativ 4 hectare de miriște. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 23.07, ora 20:46, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Mihail Sturdza, pentru stingerea unui incendiu produs la o cameră de cămin. Au ars o masă, un filtru de cafea, o candelă și diferite materiale textile dintr-o cameră a imobilului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

În data de 24 iulie a.c., ora 06:19, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Tomești, comuna Tomești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un cuptor de coacere a produselor de panificație al unei brutării. S-a degradat tubulatura de ventilație. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic.

În data de 24.07, ora 10:38, Punctul de Lucru Hârlău al Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenitîn localitatea Cotnari, comuna Cotnari, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. Au ars aproximativ 1500 kg de fân. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 24.07, ora 10:40, Secția de Pompieri Pașcani a intervenitîn localitatea Pașcani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la deșeuri de mase plastice. Au ars aproximativ 20 de metri pătrați de vegetație uscată și aprox 200 kg de deșeuri vegetale și materiale din PVC. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 24.07, ora 11:53, Secția de Pompieri Târgu Frumos și Punctul de Lucru Hârlău au intervenitîn localitatea Hârlău, satul Pârcovaci, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs în urma exploziei unei butelii la o casă de locuit.

Au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, acoperișul din lemn al anexei pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați, uși și geamuri, lemne de foc și lemn de construcție. S-au degradat o butelie, un aragaz, un frigider, aproximativ 90 de metri pătrați de tablă al acoperișului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea de combustibil neadecvat.

În data de 25 iulie a.c., ora 13:58, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Șoseaua Păcurari, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct de colectare deșeuri menajere. Au ars 8 tomberoane din plastic și aproximativ 500 Kg de deșeuri menajere.

Din cauza radiației termice au fost afectate 4 autoturisme parcate în vecinătatea punctului de colectare al deșeurilor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

În data de 23.07, ora 11:21, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 500 de metri pătrați de teren în satul Valea Adâncă, comuna Miroslava, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate 7 proiectile perforante de calibru 75 de milimetri, care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.

În data de 23.07, ora 20:20, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 200 de metri pătrați de teren în satul Stornești, comuna Sinești, județul Iași. În urma intervenției a fost identificată o bombă de aruncătorcalibru 82 de milimetri, care a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare.

În data de 24.07, ora 08:50, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 500 de metri pătrați de teren în localitatea Stornești, comuna Sinești, județul Iași.

În urma intervenției au fost identificate: 15 bombe de aruncătorcalibru 50 de milimetri, 5 bombe de aruncătorcalibru 60 de milimetri, 4 focoase, 2 lovituri anti tanc calibru 88 de milimetri, 1 proiectil perforant 20 de milimetri, 15 cartușe de calibru 7,92milimetri care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.

În data de 24.07, ora 16:43, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 100 de metri pătrați de teren în localitatea Spineni, comuna Andrieșeni, județul Iași. În urma intervenției a fost identificată o bombă de aviație,care a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenţii/misiuni

Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 51 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.

În data de 23.07, ora 11:38, Detașamentul 1 de Pompieri Iași în cooperare cu Serviciul de Ambulanță Județean Iași au acționat în localitatea Vulturi, com. Popricani, jud. Iași, la un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o autocisternă ce transporta benzină și motorină, în urma căruia au rezultat 4 victime, conștiente, policontuzionate. Victimele au fost evaluate medical la locul evenimentului și transportate la spital.

În data de 23.07, ora 20:56, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a executat o misiune de sprijin, la ordinul transmis de către I.G.S.U. Au fost alocate două mijloace tehnice de căutare salvare persoane dispărute/rătăcite, folosite pentru identificarea unei persoane de sex masculin, care a fost atacată de un urs, la o stână, pe teritoriul județului Suceava. Victima fiind refugiată în pădurea de la granița dintre județele Harghita și Suceava.

În data de 24.07, ora 09:14, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Basarab, pentru salvarea unei persoane căzute de la înălțime. Persoana de sex masculin în vârstă de 36 de ani a fost declarată decedată de către echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Iași aflat la locul intervenției.

În data de 24.07, ora 12:44, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Izvor, pentru transportul unei persoane supraponderale.

În data de 25 iulie a.c., începând cu ora 09:00, echipaje din cadrul unității au asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență precum și de asistența medicală de urgență pe timpul desfășurării concursului de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.

În data de 25.07, ora 14:34, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Romană, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în locuință, proprietarul în vârstă de 66 de ani a fost găsit conștient, căzut în hol, ulterior fiind preluat de ambulanța SMURD EPA și transportat la spital.

În data de 25.07, ora 20:57, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Cetățuia, pentru salvarea unei pisici.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

Echipajele SMURD au intervenit la 92 de cazuri medicale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.