Inundații fără precedent în judeţul Alba - persoane evacuate şi case distruse

Luni, 19 Iulie 2021Alba
Sursa Foto: Facebook ISU Alba

Inundatii fara precedent in judetul Alba   persoane evacuate si case distruse | imaginea 1 În urma efectelor produse de căderile masive de precipitații în decursul zilei de joi, 15 iulie a.c., în comuna Ocoliș, 16 persoane au fost evacuate și 4 persoane salvate, 3 case distruse de viitură și 15 case grav avariate.

Drumul județean DJ750G care face legătura între comuna Ocoliș şi DN75 a fost colmatat/distrus pe mai multe porțiuni. 7 ofițeri și 60 de subofițeri au fost mobilizați de urgenţă pentru a interveni în comuna Ocoliș cu 10 motopompe transportabile, 4 motopompe remorcabile și 10 mijloace auto.

Cele mai semnificative misiuni au fost următoarele:

  • 2 persoane vârstnice (70 ani), izolate în podul unei case care prezenta risc de prăbuşire din cauza viituri, au fost salvate.
  • 1 femeie gravidă, in luna a 9-a, care prezenta contracții, a fost transportată pedestru cu ajutorul tărgii/alezei până la DN, unde a fost asistată medical de către echipajul SMURD.

Pe timpul nopții, în zona afectată au acționat pentru limitarea/înlăturarea efectelor 3 ofițeri și 20 de subofițeri cu mijloace tehnice. Efectivele ISU Alba au fost suplimentate în dimineața următoare, cu 4 ofițeri, 30 de subofițeri cu 8 motopompe și 4 mijloace auto.

Încă din cursul serii, Crucea Roșie a distribuit în zonă apă îmbuteliată, pâine, conserve, pături și alte bunuri de strictă necesitate. De asemenea, la fața locului au acționat și acționează efective ale IJJ Alba, Salvamont Alba, Electrica, precum și autoritățile locale din comunele limitrofe.

Din fericire, nu au fost victime omenești, iar toate persoanele rămase fără adăpost au fost cazate prin grija autorităților locale sau la rude.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.