Misiune dificilă de salvare a unei persoane căzute în râul Someş

Vineri, 23 Iulie 2021Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Misiune dificila de salvare a unei persoane cazute in raul Somes | imaginea 1 Duminică dimineaţa, 18 iulie a.c., la dispeceratul ISU-Ambulanţă a fost primit un apel care semnala că o persoană care desfăşura o activitate de agrement pe râul Someş s-a răsturnat cu un caiac.

Imediat, la faţa locului s-au deplasat pompierii jibouani care au găsit victima care se ţinea de caiacul răsturnat într-o zonă periculoasă a râului, din cauza curenţilor extrem de puternici (între zona digului şi staţia de pompe).

Salvatorii au intervenit cu două bărci pneumatice şi au extras şi salvat persoana (un bărbat de aproximativ 35 de ani), care a fost asistată de către un echipaj SMURD, fără a fi necesar transportul acesteia la spital.

Pe această cale, pompierii trag un semnal de alarmă, iar pentru evitarea producerii unor tragedii, recomandă cetăţenilor care doresc să practice aceste tipuri de activităţi, să manifeste prudenţă şi să îşi ia toate măsurile de siguranţă pe timpul desfăşurării acestora.

Misiune dificila de salvare a unei persoane cazute in raul Somes | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.