Peste 30 de pompieri au intervenit la stingerea incendiului la Spitalul de Copii Iaşi

Vineri, 16 Iulie 2021Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Peste 30 de pompieri au intervenit la stingerea incendiului la Spitalul de Copii Iasi | imaginea 1 În urma apelului primit în data de 22 iunie a.c., la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi, la ora 18:54, care anunța un incendiu la etajul II al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” Iași, au fost alertate mai multe echipaje de pompieri și personal medical specializat care să acționeze pentru salvarea persoanelor aflate în pericol și lichidarea incendiului.

În zona de manifestare a incendiului, au fost mobilizate 6 autospeciale de stingere, 2 autospeciale de intervenție la înălțime, o autospecială de descarcerare, 3 echipaje SMURD de prim ajutor, 1 echipaj T.I.M şi 1 autospecială pentru transport personal și victime multiple.

După ajungerea primelor echipaje la fața locului, s-a procedat la efectuarea recunoașterii operative și evaluarea situației. S-a constatat că incendiul se manifesta la etajul II al pavilionului B, acesta având destinaţia de birou. Au fost evacuate din zonele de risc un număr de 31 de persoane, dintre care 13 pacienți-copii și 18 adulți – părinți și cadre medicale.

Concomitent cu acțiunile de salvare, s-a constituit dispozitivul de stingere și limitare a extinderii incendiului. Acesta a fost localizat în scurt timp, nu au fost înregistrate victime, iar pacienţii au fost evacuaţi în siguranţă.

În vederea stabilirii cauzei probabile de producere a incendiului, s-a constituit o comisie formată din specialiști din cadrul inspectoratului. Analizând toate circumstanțele prezentate, comisia formulează două cauze probabile de producere a incendiului: scurtcircuit electric și efectul termic al curentului electric.

Se menționează că Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” Iași face parte din categoria de clădiri de sănătate cu spitalizare continuă, care la data punerii în funcţiune, nu se supunea legislaţiei specifice privind avizarea/autorizarea din punct de vedere al securităţii la incendiu.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” Iași deține aviz de securitate la incendiu pentru modernizare și reparații capitale, în baza căruia se execută lucrările de reabilitare, urmând ca la finalizarea acestora să solicite autorizația de securitate la incendiu.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.