Respect, Plutonier major Vasile Cuza!

Luni, 26 Iulie 2021Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Respect  Plutonier major Vasile Cuza | imaginea 1 Salvatorii trec prin situații extrem de dificile, punându-și de cele mai multe ori propria viață în pericol, în scopul de a salva un suflet.

Asta a demonstrat Plt. maj. Vasile Cuza, paramedic pe ambulanţa SMURD, cel care a intervenit primul pentru a salva viaţa unui băieţel de 10 ani care a căzut, marţi seară, 20 iulie a.c., în apele învolburate ale fostului baraj de la Poienarii Burchii.

El însuşi tată a doi copii (un băiat de 6 ani şi o fetiţă de 2,8 ani), Vasile nu a stat pe gânduri când, ajuns cu echipajul înaintea celorlalţi colegi la locul intervenţiei, şi-a dat seama că cele câteva minute care s-ar fi scurs în plus puteau duce la moartea băiatului.

„Îndată ce am primit nota de anunţare pe tabletă, am plecat spre locul intervenţiei. Pe drum am discutat cu apelantul la 112 şi am aflat locaţia exactă. Când am ajuns acolo, l-am văzut pe copil agăţat de o creangă şi disperat cerea ajutorul. M-am dezbrăcat şi am sărit imediat după el.

Am încercat de două ori să ajung la el şi apa mă trăgea înapoi. La un moment dat, băiatul nu s-a mai putut ţine de creangă şi a alunecat în aval. De pe mal, un sătean a sărit şi el în apă şi a reuşit să-l prindă pe copil, înainte să se întâmple o nenorocire.

Între timp au venit colegii, am ieşit din apă şi am legat două corzi între ele şi de una m-am legat şi eu şi aşa am înotat până la cei doi. Am legat copilul cu coarda rămasă şi colegii ne-au tras pe toţi trei la mal”, a povestit salvatorul, care spune că ar repeta oricând gestul, chiar dacă operaţiunea de salvare a fost una dificilă din cauza debitului foarte mare de apă strâns în urma precipitaţiilor abundente.

Plutonierul major Cuza Vasile este angajat din sursă externă din anul 2006 şi reprezentanţii ISU Prahova sunt mândri că este colegul lor. PS. Atât băieţelul, cât şi săteanul care a sărit în ajutorul lui sunt bine!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.