Biserica de lemn din Chiojdeni, monument istoric, a ars în totalitate

Luni, 16 August 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Biserica de lemn din Chiojdeni  monument istoric  a ars in totalitate | imaginea 1 Pompierii vrânceni au fost mobilizați în dimineața zilei de joi, 12 august a.c., în jurul orei 10.00, pentru stingerea unui incendiu, după ce un apel primit prin 112 anunța că biserica din lemn din comuna Chiojdeni a fost cuprinsă de flăcări.

La fața locului s-au deplasat de urgență două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani și alte trei din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat. Pompierii militari au fost sprijiniți de pompierii voluntari ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență aparținând comunelor Dumitrești, Chiojdeni, Jitia și Vintileasca.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul cuprinsese întregul lăcaș de cult pe o suprafață de 150 de metri pătrați. Din fericire, nu au existat victime însă, din păcate, frumosul edificiu, monument istoric, construit în prima jumătate a secolului al XIX-lea, a fost distrus în totalitate.

Cauza incendiului devastator a fost un scurtcircuit electric produs de un conductor/cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.