Cu incendiile de vegetație nu e de joacă!

Vineri, 27 August 2021Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Cu incendiile de vegetatie nu e de joaca | imaginea 1 Marţi, 24 august a.c., în jurul orei 13.15, pompierii militari ialomițeni au fost solicitați prin apel la 112, să intervină la un incendiu de vegetație uscată, produs între cartierul Bora din municipiul Slobozia și comuna Ciulnița.

La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de tip cisternă, două autospeciale de primă intervenție și comandă, încadrate cu 3 ofițeri, 18 subofițeri și 2 elevi.

Din cauza extinderii incendiului, au fost solicitate în sprijin două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Barbu Știrbei” al județului Călărași.

Un alt incendiu de vegetație uscată s-a produs în jurul orei 14.20, la ieșirea din cartierul Bora al municipiului Slobozia - zona fostului CAP. La locul intervenției s-a deplasat de urgență o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Forțele de intervenție au fost sprijinite de autoritățile locale ale Comunei Ciulnița cu cinci utilaje, patru tractoare, o cisternă și D.A.D.P. Slobozia cu utilaje și drujbe. În jurul orei 18.20, incendiile au fost lichidate, forțele de intervenție s-au retras din dispozitiv.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiilor a fost căldură solară directă concentrată sau reflectată de obiecte, cunoscută în limbajul popular ca ”efect de lupă”.

În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. În condiții de vânt puternic și temperaturi ridicate, astfel de situații pot deveni delicate mai ales dacă în zona câmpurilor arzânde se află locuințe.

Arderile de vegetație sunt interzise, iar nerespectarea se sancționează cu amenzi de până la 50.000 lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.