Intervenţii la accidente rutiere şi incendii

Sâmbătă, 14 August 2021Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Interventii la accidente rutiere si incendii | imaginea 1 Într-un interval de 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 30 de evenimente.

  • 22 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 3 intervenții în sprijinul echipajelor SAJ Ialomița, pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate;
  • un accident rutier:

În data de 10 august a.c., în jurul orei 07.00, două echipaje de salvatori din cadrul Gărzii de Intervenție Țăndărei au intervenit cu o descarcerare și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs în comuna Giurgeni, în care au fost implicate două autoturisme. La locul evenimentului a venit în sprijin și un echipaj al SAJ Ialomița.

Din evenimentul rutier au rezultat două victime care au fost monitorizate de echipajele medicale la locul intervenției. După acordarea primului ajutor, victimele au fost preluate de echipajele SMURD și SAJ și transportate la Spitalul Orășenesc Țăndărei. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

  • 4 incendii.

În data de 10 august a.c., în jurul orei 01.00, salvatorii din cadrul Gărzii de Intervenție Slobozia au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unei pubele de gunoi în municipiul Slobozia. Un echipaj de salvatori, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, s-a deplasat de urgență la locul solicitării. A ars pubela de gunoi în întregime. Cel mai probabil folosirea intenționată a sursei de aprindere, a fost cauza producerii incendiului.

În data de 09 august a.c., în jurul orei 16.00, salvatorii din cadrul Gărzii de Intervenție Slobozia au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament situat la ultimul nivel al unui bloc cu 4 etaje din municipiul Slobozia.

La fața locului, s-au deplasat de urgență cinci echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Slobozia, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o descarcerare, o ambulanță SMURD și o autoscară. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta în interiorul bucătăriei la nivelul aragazului, întregul apartament, cât și casa scării, fiind inundate cu un fum dens.

Echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical mamei proprietarului, cu vârsta de 58 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, după monitorizare, aceasta a refuzat transportul la spital. Au fost evacuate 30 de persoane, incendiul a fiind stins în limitele găsite de pompieri. Au ars un aragaz și mobilierul din bucătărie. Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui aparat de gătit lăsat nesupravegheat.

În data de 09 august a.c., în jurul orei 13.00, salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Fetești au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată produs pe raza municipiului Fetești.

Două echipaje de salvatori, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ cinci metri pătrați. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise.

În data de 09 august a.c., în jurul orei 18.30, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au fost solicitaţi să intervină pentrru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, produs pe raza comunei Movilița.

Două echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat de urgență la locul solicitării. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 10000 metri pătrați. Cel mai probabil, folosirea intenționată a sursei de aprindere a fost cauza producerii incendiului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.