Misiune pirotehnică complexă - Bombă de aviație, descoperită în judeţul Sibiu

Miercuri, 04 August 2021Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Misiune pirotehnica complexa   Bomba de aviatie  descoperita in judetul Sibiu | imaginea 1 În cursul zilei de joi, 29 iulie a.c., echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a intervenit în zona DN 7, intrarea în localitatea Boița, pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.

Pirotehnicienii ISU Sibiu au identificat o bombă de aviație, exploziv brizantă SD 70 kg, care a fost asanată prin detonare controlată într-un perimetru care îndeplinea toate condițiile de siguranță. Elementul pirotehnic a fost descoperit în urma lucrărilor de construcție și amenajare care se desfășoară în zona localității Boița pentru construcția autostrăzii.

Pentru a împiedica accesul în perimetrul izolat, până la distrugerea bombei, un echipaj de jandarmi a asigurat zona.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.