Respect, Plutonier adjutant Dan Babliuc - salvator de animale!

Marți, 31 August 2021Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Respect  Plutonier adjutant Dan Babliuc   salvator de animale | imaginea 1 Atunci când totul pare pierdut, Dumnezeu îți scoate în cale omul potrivit, la momentul potrivit.

Munca de viață a unui fermier din comuna Șendriceni a fost pe punctul de a fi distrusă de furtuna ce s-a abătut, marţi după-amiază, 24 august a.c., peste localitatea Iezer, unde este amenajată ferma de animale.

Ajutorul a venit din partea Plutonierului adjutant Dan Babliuc, comandant de echipaj în cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi. Era în concediu de odihnă când omul, disperat că vântul puternic i-a pus la pământ grajdul de animale, iar vitele au fost prinse sub acoperiș și celelalte elemente de construcție, i-a cerut sprijin.

Calm și cu o stăpânire de sine specifică meseriei pe care a îmbrățișat-o în urmă cu 15 ani, a făcut ce știe mai bine: să acorde sprijin oamenilor aflați în situații limită și să salveze vieți.

„Ajuns la fermă, împreună cu socrul meu, am constatat că mai multe vite erau prinse sub grajdul prăbușit. Erau foarte agitate. Imediat, am făcut rost de autofiletante pentru a înlătura tabla, motofierăstrău pentru a tăia lemnul și cu ajutorul unui tractor cu cupă, după cinci ore de muncă asiduă, am reușit să eliberăm animalele.

14 vite au fost salvate, în total. Una a fost găsită decedată. Am intervenit împreună cu socrul meu și alți șase localnici”, a povestit Plt. adj. Dan Babliuc. Dacă nu ar fi intervenit, pagubele ar fi fost mult mai mari.

Plutonierul adjutant Dan Babliuc este unul dintre OAMENII din spatele uniformei de pompier. Modest, curajos și gata mereu să-și ajute semenii, chiar și în timpul liber, cu aceeași abnegație și pricepere, motiv pentru care reprezentanţii ISU Botoşani îl asigură de întreaga lor prețuire și respect.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.