36 de animale au pierit într-un incendiu la un adăpost

Sâmbătă, 09 Octombrie 2021Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

36 de animale au pierit intr un incendiu la un adapost | imaginea 1 Pompierii dâmbovițeni au intervenit marţi, 05 octombrie a.c., în cazul unor incendii produse în IL Caragiale, Lazuri și Ghimpați, pentru stingerea cărora au fost mobilizate forțe și mijloace de intervenție din mai multe subunități.

În localitatea IL Caragiale, pompierii de la Detașamentul Moreni au acționat cu trei autospeciale de intervenție pentru stingerea flăcărilor care au distrus un adăpost de animale și acoperișul a două anexe.

Intervenția rapidă a pompierilor a salvat din calea focului un alt adăpost de animale și depozitul de furaje. Au fost salvate peste 170 de animale de talie mică (capre) și 2 de talie mare (vaci). Din nefericire, 36 de animalele nu au putut fi salvate. La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat. O femeie de 49 de ani, îngrijitor, a fost intoxicată cu fum și a primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD.

În localitatea Lazuri au fost mobilizați pompierii de la Detașamentul Târgoviște cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La locul evenimentului pompierii au constatat că incendiul se manifestă generalizat la construcția de locuit.

Pompierii au acționat imediat pentru localizarea flăcărilor și protejarea unei construcții învecinate. În același timp au fost evacuate și patru butelii care puteau pune în pericol echipele de intervenție.

În localitatea Ghimpati, echipaje de pompieri de la Garda Răcari și de la Detașamentul Titu au acționat timp de câteva ore pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexele dintr-o gospodărie. În timp scurt s-a reușit localizarea flăcărilor, fiind salvată casa de locuit. În toate cele trei cazuri pagubele au fost considerabile.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.