Jurnalul operativ al ISU Ialomiţa - salvare de animale şi incendii

Miercuri, 13 Octombrie 2021Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Jurnalul operativ al ISU Ialomita   salvare de animale si incendii | imaginea 1 În interval de 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 30 de evenimente, după cum urmează:

  • 12 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 10 misiuni de transport persoane confirmate cu COVID-19;
  • 4 intervenții în sprijinul echipajelor SAJ Ialomița, pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate;
  • o misiune de salvare a unei pisici în muncipiul Fetești- În data de 07 octombrie a.c., salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Fetești, cu mijloacele din dotare, au salvat o pisică căzută într-o fosă septică adâncă de aproximativ doi metri;
  • 3 incendii:

✔️ În data de 07 octombrie a.c., salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Fetești au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească a unui cetățean din muncipiul Fetești.

Două echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. A ars o magazie construită din OSB și acoperită cu tablă pe aproximativ 100 metri pătrați. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de fumatul în locuri nepermise.

✔️ În data de 07 octombrie a.c., salvatorii din cadrul Gărzii de Intervenție Slobozia au fost solicitaţi să intervină la un incendiu izbucnit la o casă din satul Bordușelu, comuna Ciochina. Trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul bucătăriei. Intervenția promptă a salvatorilor a condus la localizarea incendiului și lichidarea acestuia, aceştia reușind să stingă focarele și să îndepărteze elementele distruse de foc.

Au ars: articole de mobilier, articole de îmbrăcăminte și acoperișul bucătăriei pe o suprafață de aproximativ 9 metri pătrați. Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui coș de fum deteriorat.

✔️ În data de 07 octombrie a.c., salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de miriște de grâu, produs pe raza comunei Movilița.

Un echipaj de pompieri, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, s-a deplasat de urgență la locul solicitării. A ars miriște de grâu pe o suprafață de aproximativ treie hectare. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma folosirii intenționate a sursei de aprindere.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.