Respect, Plutonier adjutant-șef Vultur Cantemir-Claudiu - salvator şi în timpul liber!

Sâmbătă, 23 Octombrie 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Respect  Plutonier adjutant sef Vultur Cantemir Claudiu   salvator si in timpul liber | imaginea 1 Luni, 18 octombrie a.c., a avut loc un accident rutier, mai exact un autoturism a părăsit partea carosabilă, a intrat într-un cap de pod, după care a ricoșat într-un stâlp de curent electric. Evenimentul s-a produs pe raza localității Chiheru de Sus, DN 153. În urma impactului, patru persoane aveau nevoie urgentă de ajutor, acestea fiind blocate în interior.

Plutonierul adjutant-șef VULTUR Cantemir-Claudiu, aflându-se în timpul liber, se deplasa în interes personal spre municipiul Reghin. Claudiu, observând producerea evenimentului rutier pe sensul opus de mers, a blocat sensul respectiv cu mașina personală, a pus pe avarii, s-a dat jos din autoturism și imediat a executat o recunoaștere rapidă.

Concomitent cu apelarea numărului unic de urgență 112, Claudiu a început deblocarea ușilor și evacuarea persoanelor din autoturism. După care a executat o evaluare primară asupra victimelor, comunicând dispeceratului starea acestora.

Claudiu a îndrumat victimele în afara părții carosabile, pentru sigurianța lor și a asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la autoturism, prin deconectarea bornelor de la baterie. Salvatorul a rămas la locul evenimentului, până la sosirea forțelor de intervenție din cadrul IPJ Mureș și SMURD Reghin.

Trebuie amintit că Plutonierul adjutant-șef VULTUR Cantemir-Claudiu nu este la prima acțiune de acest fel. În urmă cu o săptămână, acesta a acordat îngrijiri medicale unei victime căzute dintr-o căruță aflată în mișcare.

Victima, o persoană de sex feminin de aproximativ 70 de ani, în urma căzăturii, a rămas imobilizată pe sol și acuza puternice dureri lombare. La solicitarea aparținătorilor victimei, pompierul s-a deplasat pe câmp unde s-a produs evenimentul.

Salvatorul a acordat prim ajutor calificat victimei, a imobilizat-o pe un bord (placă fixă din lemn) și a transportat-o cu mașina personală 4x4, la întâlnire cu echipajul de prim ajutor SMURD Ibănești, care nu avea posibilitatea să ajungă la victimă cu ambulanța din dotare, fiind un teren foarte accidentat.

De nenumărate ori, Plutonierul adjutant-șef VULTUR Cantemir-Claudiu a acordat sprijin cetățenilor aflați la nevoie, iar cea mai mare satisfacție a lui a fost când aparținătorii și victimele i-au mulțumit pentru spiritul civic de care a dat dovadă.

Plutonierul adjutant șef VULTUR Cantemir-Claudiu, este încadrat la ISU Mureș din 2007, este paramedic de peste 12 ani și își desfășoară activitatea la Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș din cadrul ISU Mureș. Reprezentanţii ISU Mureş îl felicită pe colegul lor şi îi mulțumesc pentru profesionalismul, implicarea și devotamentul de care dă dovadă în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.