Respect, Plutonier major Rizea Valentin - salvator în timpul liber!

Miercuri, 13 Octombrie 2021Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Respect  Plutonier major Rizea Valentin   salvator in timpul liber | imaginea 1 Plutonier major Rizea Valentin, de la Secţia de Pompieri Dragalina, nu a ezitat nicio secundă să sară în ajutorul unei femei care se simţea foarte rău şi avea nevoie urgentă de îngrijiri medicale. Pompierul militar a fost felicitat de către reprezentanţii comenzii unităţii, pentru gestul său omenos şi va fi propus pentru avansare în grad, înainte de termen.

Plutonier major Rizea Valentin este încadrat în funcţia de comandant de echipaj, la Secţia de Pompieri Dragalina şi s-a evidenţiat în mai multe rânduri ca fiind un bun profesionist în cadrul structurilor de intervenţie. Gestul său ar fi rămas, cel mai probabil, neobservat, dacă soţul femeii cu afecţiuni medicale, pe care a ajutat-o, nu ar fi trimis către unitate această scrisoare de mulţumire:

SCRISOARE DE MULŢUMIRE

“Am onoarea să vă salut! Mă numesc S. VIOREL, locuiesc în comuna Dragalina şi sunt vecin de scară cu colegul dumneavoastră RIZEA Valentin. În seara zilei de 22.09.2021, soţiei mele, S. Petra, care are multe afecţiuni medicale, i-a fost foarte rău.

Gândindu-mă că am pe cineva aproape, cât de cât, în temă, am apelat la vecinul meu, care, după o minuţioasă examinare, a apreciat că trebuie transportată la spital sub observaţie clinică. Pâna la sosirea ambulanţei (care avea altă intervenţie şi putea avea o intârziere de aproximativ 60 de minute), dânsul a hotărât să o transportăm imediat la Spitalul Judeţean Călăraşi, el însoţindu-ne până la spital.

Faţă de acest gest pe care l-a făcut colegul dumneavosatră, vreau să vă mulţumesc, dumneavoastră, comandantului acestui pompier şi transmit multe mulţumiri prin intermediul dumneavoastră acestui coleg, care înainte de toate şi-a făcut datoria, chiar şi în timpul liber, cu atâta seriozitate.

Gândesc că şi în timpul serviciului şi-o face cu aceeaşi seriozitate şi abnegaţie, fiind aproape de cetăţean. Dumnezeu să-i dea multă sănătate şi mult succes. Domnule Comandant, doresc ca această mulţumire (poate chiar şi o apreciere onorifică din partea dumneavoastră) să-i fie adusă oficial în faţa intregii unităţi.“

Reprezentanţii comenzii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au apreciat intervenţia promptă a plutonierului major Rizea Valentin, care a ajutat la salvarea unei vieţi şi, pentru acest lucru, militarul va fi propus pentru avansare în grad, înainte de termen.

Şi colegii îi apreciază gestul de bun samaritean şi îl felicită pe colegul lor, căruia îi doresc mult success în activitatea profesională.

Respect  Plutonier major Rizea Valentin   salvator in timpul liber | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.