Trei pompieri mureşeni, salvatori şi în timpul liber

Miercuri, 13 Octombrie 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Trei pompieri mureseni  salvatori si in timpul liber | imaginea 1 Miercuri, 6 octombrie a.c., un eveniment rutier s-a produs pe dealul Bandului, mai exact, un accident rutier între un autoturism și o căruță, iar în urma impactului, două persoane au necesitat de urgență îngrijiri medicale.

Din fericire pentru victime, întâmplător au trecut prin zonă trei pompieri militari aflați în timpul liber. Aceștia au văzut mașina și căruța avariată și s-au oprit imediat pe marginea drumului să verifice dacă este nevoie de sprijinul lor.

Pompierii au executat o recunoaștere rapidă și au identificat două persoane de sex masculin, una de 30 de ani întinsă pe șosea și una de 23 de ani care se afla în șanț, ambele victime proveneau din căruță, acestea fiind conștiente și cooperante.

Salvatorii au trecut de îndată la acordarea primului ajutor medical calificat, una dintre ele fiind lovită la cap, prezentând o plagă deschisă, iar salvatorii, imediat, i-au curățat și i-au pansat rana, iar cealaltă victimă, care se afla în șanț, prezenta o lovitură ușoară la membrul inferior stâng și suferea de un atac de panică.

Între timp, unul dintre salvatori a sunat la numărul unic de urgență 112, pentru a se asigura că se știe despre eveniment, iar operatorul avea cunoștință despre incident, dar nu se știa că există victime.

După ce a sosit echipajul SMURD la fața locului, salvatorii au transmis acestora măsurile întreprinse până în momentul respectiv, după care au sprijinit la transportul victimelor în ambulanță. Pompierii militari aflați în timpul liber, care au intervenit la accident, sunt: plutonier adjutant MORAR Ioan-Cristian, plutonier adjutant CRĂCIUN Florin-Dumitru și plutonier major ȘUMANDEA Alin.

Aceștia își desfășoară activitatea la Secția de Pompieri Sărmașu din cadrul ISU Mureș. Reprezentanţii ISU Mureş îi felicită și le mulțumesc pentru profesionalismul, implicarea și devotamentul de care dau dovadă! De menționat că aceștia nu sunt la prima intervenție de acest gen.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.