Jurnalul operativ al ISU Ialomiţa - Accidente rutiere, incendii şi alte intervenţii

Sâmbătă, 13 Noiembrie 2021Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Jurnalul operativ al ISU Ialomita   Accidente rutiere  incendii si alte interventii | imaginea 1 În interval de 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 17 evenimente, după cum urmează:

  • 12 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • o misiune de transport persoane confirmate cu COVID-19;
  • o misiune de degajare a unei suprafețe de tencuială de pe fațada unui bloc - s-a intervenit cu o autoscară mecanică în municipiul Slobozia pentru degajarea unei suprafețe de tencuială, care prezenta pericol pentru traficul pietonal;
  • 2 accidente rutiere:

Marţi dimineață, 9 noiembrie a.c., în jurul orei 02.00, două echipaje de salvatori din cadrul Stației de Pompieri Fetești au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un accident rutier produs în satul Cegani, din comuna Bordușani, în care a fost implicat un autoturism.

La evenimentul rutier a venit în sprijin și o ambulanță a SAJ Ialomița – substația Fetești. Din evenimentul rutier a rezultat o victimă conștientă și neîncarcerată care a fost monitorizată de echipajele medicale la locul intervenției.

După acordarea primului ajutor, victima a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la Spitalul Municipal Fetești pentru investigații medicale suplimentare. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

În data de 08 noiembrie a.c., în jurul orei 15.20, două echipaje de salvatori din cadrul Gărzii de Intervenție Slobozia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un accident rutier produs în satul Marsilieni din comuna Albești, în care au fost implicate două autoturisme și în urma căruia au rezultat două victime conștiente și neîncarcerate.

La evenimentul rutier a venit în sprijin și o ambulanță a SAJ Ialomița – substația Slobozia. Victimele au fost monitorizate de echipajele medicale la locul intervenției, ulterior fiind preluate și transportate de echipajele SMURD și SAJ la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, pentru investigații medicale suplimentare. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

  • un incendiu:

În data de 08 noiembrie a.c., în jurul orei 14.40, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și gunoi menajer, produs pe raza comunei Axintele.

Două echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat de urgență la locul solicitării. Au ars: vegetație uscată și gunoi menajer, pe o suprafață de aproximativ 200 metri pătrați. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma folosirii intenționate a sursei de aprindere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.