O viață salvată din foc - Respect, Plutonier Cîrciumaru Gabriel!

Sâmbătă, 20 Noiembrie 2021Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

O viata salvata din foc   Respect  Plutonier Circiumaru Gabriel | imaginea 1 Era trecut de miezul nopții când s-a dat alarma. “Arde o casă, în localitatea Tântava! Veniți cât mai repede!”, s-a auzit la celălalt capăt al firului. Fiind destul de aproape de subunitatea de pompieri, în câteva minute, echipajele au ajuns la locul evenimentului. Vecinii, alertați de sirene, au ieșit imediat din case și le-au spus pompierilor că acolo locuiește un bătrân de 84 de ani, singur.

“Nu putem intra pe ușă! Trebuie să spargem fereastra de la cameră și să îl căutăm!”, se auzeau glasurile pompierilor, care știau că trebuie să acționeze rapid. “Îmi pun aparatul de respirat și intru pe geam! Nea Gheorghe, mă auzi?”, l-a strigat plutonierul Cîrciumaru Gabriel, unul dintre pompierii care au intervenit.

Bătrânul nu i-a răspuns. Dormea, fără să știe că este în pericol. Prin fum, l-a văzut pe pompier și a încremenit.

“Tataie, a luat casa foc! Sunt de la pompieri, vino cu mine! Trebuie să ieșim!” Și, într-o clipă, au ajuns afară. Bătrânul era bine, dar speriat de tot ceea ce trăise.

Împreună, au învins focul și au dat dovadă de curaj. În același timp, echipaje ISU stingeau incendiul. Peste cinci ore s-au luptat cu flăcările…Cu siguranță, nici nea Gheorghe și nici salvatorul său nu vor uita niciodată noaptea zilei de vineri. La fel și omul care a trecut cu mașina aproape de casa bătrânului și a sunat la 112.

Plutonierul Cîrciumaru Gabriel are 26 de ani și își desfășoară activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Bolintin Deal, ISU Giurgiu. A absolvit, în anul 2017, Școala de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu”. De atunci, misiunea sa este aceea de a salva și spune că nu se teme de nimic atunci când pleacă într-o misiune, deoarece știe că se poate baza, în orice moment, pe colegii săi.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.