Accidente rutiere şi incendii - Jurnalul operativ al pompierilor teleormăneni

Joi, 16 Decembrie 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Accidente rutiere si incendii   Jurnalul operativ al pompierilor teleormaneni | imaginea 1 În intervalul 09 – 13 decembrie a.c., echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 148 de evenimente, după cum urmează:

🚑 89 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV -2;

🚑 3 accidente rutiere, produse pe varianta ocolitoare a municipiului Alexandria, pe DJ 504, în localitatea Trivalea Moșteni și pe raza municipiului Roșiorii de Vede, la care pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a unui număr total de trei victime, precum și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Cele trei evenimente rutiere au rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

👨‍🚒 54 alte misiuni, dintre care: o activitate în cooperare cu personalul medical al SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe COVID 19, 4 misiuni de deblocare a unor uși de apartament pentru a facilita intervenția echipajelor medicale la persoanele cu probleme de sănătate, un transport de materiale de protecție pentru gestionarea pandemiei COVID 19, o misiune în sprijinul echipajului medical al SAJ Teleorman pentru preluarea unei persoane supraponderale, cu probleme de sănătate, o activitate în cadrul campaniei de vaccinare derulată la nivelul județului Teleorman, 8 misiuni de recunoaștere la obiectivele socio-economice, cu aglomerări de persoane, 2 misiuni de prevenire și stingere a incendiilor la un eveniment sportiv și la o solicitarea a unor cetățeni din municipiul Alexandria, pe strada 1 Mai, care au simțit miros puternic de materiale arse și 36 de verificări la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen;

👨‍🚒 2 incendii, izbucnite la locuințele unor cetățeni din localitățile Alexandria și Orbeasca de Jos, în ziua de 10 decembrie. Primul incendiu s-a manifestat în Alexandria, pe strada Unirii, la acoperișul unei case de locuit și la două anexe, din două gospodării învecinate. Incendiul a fost observat și anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, în jurul orei 02.35, la fața locului deplasându-se imediat două echipaje de stingere și un echipaj de prim ajutor, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La sosirea salvatorilor, focul se manifesta generalizat în cadrul unei gospodării, la o anexă pe cca. 30 mp, unde se aflau aproximativ 40 de păsări (papagali, canari și sticleți) și la acoperișul casei de locuit pe aproape 80 mp, cu pericol de distrugere a acesteia.

De asemenea, flăcările erau extinse și la gospodăria învecinată, la acoperișul unei anexe, pe cca. 35 mp, la elementele de tâmplărie ale construcției, la două ferestre de la casa de locuit aflată în imediata apropiere și la izolația din polistiren a acesteia pe cca. 25 mp, cu pericol de dezvoltare la întregul imobil.

Pompierii au reușit să localizeze rapid incendiul, în limitele găsite, însă lichidarea totală a focarelor s-a realizat după aproape două ore de intervenție, pompierii reușind să salveze casele de locuit și mai multe bunuri materiale de uz gospodăresc.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza unei sobe tip godin, lăsată în funcțiune nesupravegheată în interiorul unei anexe gospodărești. Din fericire, la acest eveniment nu s-au înregistrat victime omenești.

Al doilea incendiu, din localitatea Orbeasca de Jos a izbucnit în jurul orei 17.45, în podul unei case de locuit, la elementele combustibile din jurul coșului de fum, pe aproximativ 5 mp. Pompierii au stins rapid focul, cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă, fără a fi întâmpinate probleme deosebite.

Cauza probabilă a acestui incendiu a fost coșul de fum defect care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din apropiere. Nu au fost înregistrate victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.