Afumătorile amplasate greșit provoacă pagube însemnate

Luni, 27 Decembrie 2021Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Afumatorile amplasate gresit provoaca pagube insemnate | imaginea 1 Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o bucătărie de vară și o anexă gospodărească din cartierul Gura Bustei, municipiul Vaslui.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent în bucătăria de vară și în anexa construită din panouri de tip sandwich, existând pericolul de extindere a focului către locuință. Nu au fost surprinse persoane în incendiu.

După aproximativ o oră, incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Au ars aproximativ 50 metri pătrați panouri de tip sandwich și acoperiș. Au fost salvate celelalte bunuri aflate în pericol. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis de la o afumătoare pentru carne, afumătoare lăsată nesupravegheată.

Pentru a vă bucura în siguranță de toate specialitățile din carne specifice Sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui recomandă tuturor cetățenilor care și-au amenajat afumători în propriile gospodării următoarele:

✅ Afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane sau lângă materiale ușor combustibile;

⛔ Nu folosiți afumători improvizate în podurile clădirilor prin scoaterea unor cărămizi din coşul de evacuare a fumului sau prin neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului ori lăsarea deschisă a uşiţelor de curăţare;

✅ Se recomandă ca afumătorile să fie construite din cărămidă ori alte materiale incombustibile;

✅ Curățați afumătoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

Un comportament preventiv vă salvează viața și bunurile!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.