Misiune contracronometru pentru salvarea unei vieți

Miercuri, 15 Decembrie 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Misiune contracronometru pentru salvarea unei vieti | imaginea 1 Temperaturile scăzute de pe timpul nopții și gradul ridicat de umezeală din această perioadă a anului pot pune în pericol viața și sănătatea oricărei persoane care ar rămâne în spații deschise fără articole de îmbrăcăminte adecvate ori alte mijloace de încălzire.

Miercuri seara, 8 decembrie a.c., o femeie de aproximativ 57 de ani, din localitatea Călmățuiu de Sus, cunoscută cu probleme medicale, a plecat de acasă fără ca membrii familiei să cunoască destinația sa ori alte informații care să conducă la găsirea rapidă a acesteia.

La lăsarea întunericului, văzând că femeia nu s-a mai întors, familia a intrat în panică, solicitând ajutorul polițiștilor din localitate.

În foarte scurt timp de la efectuarea primelor cercetări, prin care s-a încercat depistarea persoanei în zonele pe care aceasta obișnuia să le frecventeze și constatând că nu se afla în aceste locuri, la solicitarea polițiștilor s-a format o echipă de căutare-salvare formată din trei echipaje din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Roșiorii de Vede, o grupă de jandarmi și patru echipaje de pompieri.

După aproape două ore de căutări, derulate în extravilanul localității, femeia a fost găsită în apropierea unei păduri cu ajutorul unei camere de termoviziune a pompierilor, în stare conștientă, cooperantă, fără a necesita îngrijiri medicale.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.