Vremea rea a produs pagube în judeţul Dâmboviţa

Joi, 16 Decembrie 2021Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Vremea rea a produs pagube in judetul Dambovita | imaginea 1 În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate în ultima perioadă, vremea rea a produs efecte în mai multe locații din județul Dâmbovița, din fericire fără victime în rândul populației.

Astfel, echipaje de pompieri au acționat în Târgoviște pe strada Zorilor, în comuna Cojasca, sat Iazu, în comuna IL Caragiale și în comuna Bărbulețu, pentru evacuarea apei din trei curți și un beci, inundate.

Tot ca urmare a precipitațiilor abundente, râul Dâmbovița a ieşit din matcă pe raza localității Gheboieni și a inundat un teren de sport, 3 grădini și DJ 702B pe o distanţă de cca. 200 mp. În acest caz, pompierii au intervenit pentru degajarea unui autoturism care a intrat în șanț și au evacuat două persoane din acesta, care nu au necesitat îngrijiri medicale.

Având în vedere că fenomenele de vreme rea sunt încă în vigoare, situația este permanent monitorizată de Centrul Operațional Județean din cadrul ISU Dâmbovița, pentru dispunerea măsurilor care se impun și pentru alocarea, la nevoie, a forțelor și mijloacelor necesare limitării și înlăturării potențialelor efecte.

Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, pompierii recomandă populației să curețe șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, fac apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.