35 hectare de vegetație uscată, mistuite de flăcări

Luni, 17 Ianuarie 2022Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

35 hectare de vegetatie uscata  mistuite de flacari | imaginea 1 Seară grea pentru pompierii hușeni. Secţia de Pompieri Huși a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unor incendii izbucnite la vegetația uscată din localitățile Chersăcosu (comuna Stănilești) și Râșești (comuna Drânceni).

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență pe o suprafață de aproximativ 25 hectare (15 hectare de vegetație uscată în localitatea Chersăcosu și 10 hectare în localitatea Râșești), vântul puternic favorizând propagarea focului pe o suprafață și mai mare.

După aproximativ două ore și jumătate, incendiile au fost lichidate. Au ars aproximativ 35 hectare vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor a fost lucrul cu foc deschis în spații deschise.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.