Dăruirea şi profesionalismul se măsoară în salvarea de vieţi

Vineri, 14 Ianuarie 2022Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Daruirea si profesionalismul se masoara in salvarea de vieti | imaginea 1 În data de 06 ianuarie a.c., în jurul orei 12:10, un apel pe numărul de urgență 112, striga cu panică și teamă că un bărbat se află căzut și inconștient în curtea unui imobil din municipiul Sibiu.

Mobilizarea a fost în cel mai scurt timp, iar primul echipaj de prim-ajutor medical specializat SMURD format din trei paramedici (plutonier Avrămescu Bogdan, plutonier Ghiță Vlăduț, sergent major Ionescu Denisa) și un voluntar SMURD (Anuței Elena) a evaluat în primele secunde victima care se afla în stop cardio-respirator.

Toate eforturilor salvatorilor sosiți la fața locului s-au concentrat asupra salvării vieții persoanei în cauză, solicitând concomitent sosirea în sprijin a unui echipaj cu competențe superioare (cu medic).

Reacția promptă și modul profesionist de aplicare a protocolului de resuscitare, precum și acordarea primelor îngrijiri medicale esențiale, au fost decisive pentru salvarea vieții respectivei persoane. Aceste aspecte au fost evidențiate de către echipajul cu medic (SAJ Sibiu) sosit în sprijin, care a felicitat echipajul SMURD pentru modul exemplar de reacție și tot efortul depus.

In acest context, comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu le-a acordat miercuri, 12 ianuarie a.c., în semn de mulțumire și prețuire, diplome de apreciere pentru implicare, foarte buna pregătire și profesionalismul de care dau dovadă constant.

Reprezentanţii ISU Sibiu ii felicită, le urează mult succes și aceeași determinare în toate misiunile viitoare!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.