În pericol din cauza unui incendiu de vegetație uscată

Luni, 24 Ianuarie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

In pericol din cauza unui incendiu de vegetatie uscata | imaginea 1 Mai multe case, depozite de materiale de construcții și lemnoase, dar și un service de dezmembrări auto din zona Cornișa, de la marginea municipiului Botoșani, au fost în pericol din cauza unui incendiu de vegetație uscată.

Flăcările s-au extins cu repeziciune pe aproximativ zece hectare din cauza vântului care sufla cu putere. Mai mulți localnici din zonă au sunat la pompieri după ajutor. Trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani au ajuns la fața locului în cel mai scurt timp, și au reușit să localizeze incendiul înainte de a produce pagube materiale.

În sprijinul forțelor de intervenție, au venit și mai mulți muncitori din zonă care au intervenit cu lopeți, dar și cu buldoexcavatoare. Pompierii au rămas la fața locului şi au intervenit pentru stingerea focarelor.

Pompierii botoşăneni fac apel către cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație uscată și miriște deoarece aceste evenimente pot pune în pericol culturile din imediata vecinătate, locuințele, dar și viața cetățenilor.

Totodată, le reamintesc faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă, dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.