Incendii şi alte situaţii de urgenţă

Luni, 24 Ianuarie 2022Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Incendii si alte situatii de urgenta | imaginea 1 În interval de 24 de ore, pompierii mureșeni au fost solicitați la ­­­65 de intervenții, dintre care – trei incendii, un accident rutier, trei alte situații de urgență și 58 intervenții SMURD, după cum urmează:

Joi, 20 ianuarie a.c., în jurul orei 16:55, un incendiu a izbucnit la anexe și casa de locuit, în localitatea Jabenița. Au intervenit de urgență pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin, împreună cu pompierii voluntari din cadrul serviciilor voluntare pentru Situații de Urgență Hodac, Ibănești și Gurghiu.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la un garaj, un adăpost de animale și un fânar. În urma incendiului au ars bunurile interioare din garaj, un autoturism, scule de tâmplărie, lemne de foc și tâmplărie, iar din adăpostul de animale trei porci au fost salvați și trei au decedat.

Incendiul s-a propagat la acoperișul casei de locuit, acesta manifestându-se pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Din incendiu au fost extrase la timp două butelii de oxigen și o butelie de gaz. După mai bine de patru ore intense în lupta cu focul, incendiu a fost lichidat. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: scurtcircuit electric.

Tot joi, 20 ianuarie a.c., în jurul orei 23:20, un incendiu a izbucnit la hornul unei case din localitatea Sâmbriaș, comuna Hodoșa, strada Principală. Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Miercurea Nirajului. A fost vorba despre un incendiu produs în interiorul hornului, acesta a fost lichidat înainte să se propage.

Vineri dimineață, 21 ianuarie a.c., în jurul orei 01:05, un al treilea incendiu s-a produs la acoperișul unei case de locuit din localitatea Ibănești, strada Principală. S-au deplasat de urgență la locul solicitării pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin, împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Hodac, Ibănești și Gurghiu.

A fost vorba despre un incendiu produs la hornul și acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la întreaga casă. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, acesta s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ doi metri pătrați.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.