Incendiu de casă, lichidat prompt de pompierii din Urziceni

Marți, 04 Ianuarie 2022Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Incendiu de casa  lichidat prompt de pompierii din Urziceni | imaginea 1 În cursul zilei de joi, 30 decembrie, în jurul orei 12:00, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la casa unui cetățean din comuna Moldoveni.

Trei echipaje de salvatori, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului unei bucătării și al unor anexe. Din cauza distanței foarte mici dintre anexe și casa de locuit, focul s-a extins și la nivelul acoperișului casei.

Intervenția promptă a salvatorilor a condus la localizarea incendiului și lichidarea acestuia, salvatorii reușind să stingă focarele și să îndepărteze elementele distruse de foc. Nu au existat victime.

Au ars: aproximativ 70% din acoperișul confecționat din lemn și acoperit cu tablă, bunuri electrocasnice, mobilierul și materiale textile din 4 camere, precum și documente personale. Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza unui coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.


Pompierii reamintesc ialomițenilor că astfel de evenimente se pot solda cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, cu persoane rănite sau chiar cu pierderi de vieți omenești, iar pentru preîntâmpinarea acestor situații, coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate (dacă este cazul) de persoane specializate şi autorizate.

De asemenea, în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile.

Totodată, coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

Incendiu de casa  lichidat prompt de pompierii din Urziceni | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.