Prima misiune de asanare muniție din acest an

Vineri, 14 Ianuarie 2022Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Prima misiune de asanare munitie din acest an | imaginea 1 Marţi, 11 ianuarie a.c., echipajul pirotehnic din cadrul ISU Harghita a fost solicitat să intervină pentru o misiune de asanare pirotehnică în zona Szecseny, municipiul Miercurea Ciuc, în urma descoperirii mai multor elemente de muniție, de către un detectorist autorizat.

Pirotehniștii au identificat un element de muniție PG-7 și 10 cartușe cal. 7,92 mm, datând, cel mai probabil, din cel de-Al Doilea Război Mondial. Acestea au fost ridicate, transportate și depozitate, în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

Începând cu data de 01 ianuarie a.c., unul dintre membrii echipei pirotehnice, Plt. adj.-șef Ciobotaru Eduard, a trecut în rezervă cu drept la pensie. În ultima sa funcție, poate și cea mai grea dintre toate din cariera de salvator, unde orice greșeală poate fi plătită cu prețul suprem al vieții, a avut grijă ca toate misiunile încredințate, și nu au fost deloc puține, să fie duse cu succes la bun sfârșit, fără victime omenești sau pagube materiale. Reprezentanţii ISU Harghita îi mulțumesc pentru întreaga activitate și îi doresc multă sănătate şi o pensie frumoasă!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.