Weekend solicitant pentru pompierii vrânceni

Joi, 20 Ianuarie 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Weekend solicitant pentru pompierii vranceni | imaginea 1 În perioada 𝟭𝟰 – 𝟭𝟳 ianuarie a.c., pompierii militari vrânceni s-au aflat permanent la datorie și au gestionat 77 situații de urgență apărute în zona de competență.

𝟗 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒊 𝒍𝒂 𝒔𝒕𝒊𝒏𝒈𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒊𝒏𝒄𝒆𝒏𝒅𝒊𝒊𝒍𝒐𝒓, dintre care 5 incendii de vegetație uscată, 𝟑𝟏 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒊 𝒍𝒂 𝒂𝒋𝒖𝒕𝒐𝒓 𝒎𝒆𝒅𝒊𝒄𝒂𝒍 de urgență, 𝟑𝟒 𝒂𝒄𝒕𝒊𝒗𝒊𝒕𝒂̆𝒕̦𝒊 𝒅𝒆 𝒊𝒏𝒇𝒐𝒓𝒎𝒂𝒓𝒆 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒆𝒏𝒕𝒊𝒗𝒂̆ 𝒔̦𝒊 𝒗𝒆𝒓𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂̆𝒓𝒊 𝒍𝒂 𝒖𝒏𝒊𝒕𝒂̆𝒕̦𝒊𝒍𝒆 𝒔𝒂𝒏𝒊𝒕𝒂𝒓𝒆, desfășurate cu scopul asigurării măsurilor necesare în contextul generat de evoluția pandemiei și pentru prevenirea incendiilor în unitățile spitalicești, 𝟐 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒊 𝒍𝒂 𝒂𝒔𝒊𝒔𝒕𝒆𝒏𝒕̦𝒂 𝒑𝒆𝒓𝒔𝒐𝒂𝒏𝒆𝒍𝒐𝒓 și 𝟏 𝒎𝒊𝒔𝒊𝒖𝒏𝒆 𝒑𝒊𝒓𝒐𝒕𝒆𝒉𝒏𝒊𝒄𝒂̆.

Una dintre situațiile relevante a avut loc în data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 21.00, când pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit, din cauza unui coș de fum deteriorat, la o gospodărie din satul Ivăncești, comuna Bolotești.

La fața locului, pompierii militari s-au deplasat cu patru echipaje, respectiv cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD din cadrul Stației de Pompieri Vidra, și 1 autospecială de stingere cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Focșani.

Totodată, în cooperare a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Bolotești, cu 1 autospecială de stingere. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul locuinței și anexelor.

Pompierii au acționat prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite. În timpul intervenției, pompierii au evacuat din interior mobilierul din 4 camere, 5 butelii, 3 televizoare și 1 combină frigorifică.

În urma evenimentului au ars: acoperișul locuinței construit din lemn cu învelitoare din tablă și anexele construite din paiantă, în suprafață de aproximativ 250 mp, precum și îmbrăcăminte, electrocasnice și circa 10 mc lemn de foc.

În data de 16 ianuarie a.c., în jurul orei 20:00, un apel la numărul unic de urgență 112, anunța despre izbucnirea unui incendiu la o locuință din comuna Garoafa. În cel mai scurt timp, 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani s-au deplasat la locul indicat, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD.

Forțele de intervenție au acționat în cooperare cu SVSU Garoafa. Datorită intervenției rapide, incendiul a fost lichidat în limitele găsite, pagubele fiind astfel mult reduse. Au ars 10 mp din acoperișul locuinței, precum și bunurile de uz casnic aflate în două camere de locuit. Cauza probabilă: acțiunea unor persoane iresponsabile. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.


În weekend, din cauza arderilor necontrolate, pompierii au fost solicitați pentru stingerea a cinci incendii de vegetație uscată. În toate aceste cazuri, incendiile au fost stinse înainte ca flăcările să poată produce pagube majore la gospodăriile cetăţenilor sau victime omeneşti.

Astfel, sâmbătă, 15 ianuarie a.c., în jurul orei 15:00, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani a intervenit pe str. Rovine din municipiu, pentru stingerea unui incendiu care a afectat vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 5000 mp, iar flăcările au ars 6 ml dintr-un gard.

În aceeași zi, o oră mai târziu, pompierii militari au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Odobești. În cooperare cu SVSU Odobești, incendiul a fost lichidat rapid, flăcările distrugând vegetația de pe aproximativ 500 mp.

Un alt incendiu la care au acţionat pompierii militari în cooperare cu SVSU Câmpineanca s-a produs sâmbătă după ora 17:00, în satul Pietroasa, comuna Câmpineanca, unde flăcările au ars 2000 mp vegetaţie uscată.

Alte două intervenții similare au avut loc duminică, 16 ianuarie a.c. Prima misiune a fost în satul Boțârlău, comuna Vulturu, unde un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, în cooperare cu SVSU Vulturu, au acţionat pentru stingerea unui incendiu care s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 6 ha, iar cealaltă misiune s-a desfășurat în satul Oleșești, comuna Țifești, unde flăcările au distrus vegetația uscată de pe un teren viran în suprafață de circa 300 mp.

Weekend solicitant pentru pompierii vranceni | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.