12 incendii de vegetație uscată în 24 de ore

Luni, 21 Februarie 2022Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

12 incendii de vegetatie uscata in 24 de ore | imaginea 1 În ultima perioadă, se remarcă o creștere semnificativă a incendiilor produse la vegetația uscată.

Într-un interval de doar 24 de ore, salvatorii băcăuani au intervenit în 12 astfel de situații, în care au fost afectate aproximativ 120 de hectare. În cele mai multe cazuri, intervențiile devin dificile din cauza locurilor greu accesibile în care izbucnesc flăcările, la care se mai adaugă și condițiile meteorologice nefavorabile (vânt puternic).

Una dintre misiunile de amploare gestionate de pompierii băcăuani în cursul zilei de miercuri, 16 februarie a.c., este cea din localitatea Solonț. La ora 19:59, salvatorii Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată.

Imediat, la fața locului s-au deplasat două autospeciale de intervenție, încadrate cu șapte salvatori. Pentru a gestiona operativ situația, în sprijin au acționat și patru pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Solonț. Flăcările au fost lichidate după o intervenție ce a durat aproximativ două ore.

În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spații deschise, a ars vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ 50 hectare. De la începutul anului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al județului Bacău a intervenit pentru lichidarea a 118 incendii de vegetație uscată.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.