Au făcut tot posibilul pentru a salva locuința din flăcări

Joi, 17 Februarie 2022Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Au facut tot posibilul pentru a salva locuinta din flacari | imaginea 1 1 din 4 incendii produse în locuințe sunt provocate din cauza instalaţiilor electrice de utilizare subdimensionate, defecte sau improvizate. Urmările sunt adesea catastrofale, chiar ireversibile, pentru familiile afectate.

Un astfel de incendiu izbucnit, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric, s-a produs marţi după-amiază, 15 februarie a.c., la o casă din comuna Ditrău.

Echipajele de pompieri militari și civili, din cadrul Detașamentului Gheorgheni și SVSU Ditrău, Remetea și Lăzarea, care s-au deplasat la fața locului cu 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autocisternă, au făcut tot posibilul pentru a salva locuința, însă flăcările violente se manifestau generalizat, pe o suprafață de aproximativ 80 mp, cu pericol de propagare la garajul alipit de casă.

Incendiul a fost stins, după mai bine de o oră, însă în urma acestuia au ars: casa, pe o suprafață de cca. 80 mp, aparatura electrocasnică, mobilier, articole de îmbrăcăminte, centrala termică, bunuri materiale evaluate la 100.000 lei. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.