Grenadă descoperită în trunchiul unui copac

Joi, 24 Februarie 2022Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Grenada descoperita in trunchiul unui copac | imaginea 1 Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al județului Bacău a intervenit pentru a neutraliza o grenadă provenită din timpul Primului Război Mondial.

Misiunea a avut loc în satul Camenca, comuna Brusturoasa, acolo unde reprezentanții Ocolului silvic au descoperit, accidental, elementul de muniție, în trunchiul unui copac. De menționat este faptul că, astfel de misiuni se desfășoară contratimp. În plus, în acest caz, intervenția a fost mult mai dificilă din cauza zonei în care s-a intervenit.

Lipsa semnalului radio, altitudinea și amenințarea animalelor sălbatice sunt factori pe care pirotehniştii băcăuani i-au înfruntat. Tocmai din acest motiv, este şi mai mare bucuria de a avea în echipă oameni profesioniști și dedicați meseriei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.