Incendiu la o hală de depozitare din Bacău

Vineri, 04 Februarie 2022Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Incendiu la o hala de depozitare din Bacau | imaginea 1 Marţi, 01 februarie a.c., la ora 14:51, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Mr. CONSTANTIN ENE” al judeţului Bacău a fost anunțat prin sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112, despre producerea unui incendiu la o hală de depozitare situată pe strada Gheorghe Donici, din municipiul Bacău.

Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat șapte autospeciale de intervenție cu apă și spumă, o autospecială de lucru și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, o ambulanţă SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă, încadrate de 35 de pompieri militari.

De asemenea, la fața locului s-a deplasat și Grupa Operativă a inspectoratului, compusă din cinci salvatori, cu două autospeciale de primă intervenție și comandă.

După efectuarea recunoașterii, s-a constatat că incendiul se manifesta la o hală de depozitare, pe o suprafață de aproximativ 300 mp, cu posibilitate de propagare la construcțiile învecinate. Întrucât rețeaua de alimentare cu apa prin hidranți a municipiului Bacău nu avea presiune, a fost luată legatura cu operatorii economici din zonă pentru asigurarea alimentării cu apă a autospecialelor.

De menționat este faptul că în sprijinul forțelor de intervenție au venit și două cisterne din cadrul Primăriei Municipiului Bacău, ce au asigurat la rândul lor alimentarea cu apă a autospecialelor pompierilor. La ora 16:24, incendiul a fost lichidat.

În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă jar sau scântei căzute din sistemul de încălzire, au ars materiale combustibile, lacuri auto, lichide combustibile și recipienți sub presiune din hala de depozitare, pe o suprafaţă de circa 500 mp. Acoperișul construcției, cu pereții metalici, s-a prăbușit pe timpul intervenției, nefiind înregistrate victime.

Reprezentanţii ISU Bacău mulțumesc tuturor operatorilor economici, instituțiilor și autorităților implicate, pentru sprijinul și ajutorul acordat în limitarea și lichidarea acestui incendiu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.