Pagube importante în urma incendiilor de vegetaţie din judeţul Vrancea

Joi, 24 Februarie 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Pagube importante in urma incendiilor de vegetatie din judetul Vrancea | imaginea 1 În cursul zilei de luni, 21 februarie a.c., o familie din satul Dealu Lung, comuna Gura Caliței, a rămas fără acoperiș deasupra capului după ce casa în care locuia a ars în totalitate din cauza unui incendiu de vegetație care s-a propagat la imobil.

Totodată, flăcările au distrus și o parte din gardul unei gospodării aflate în vecinătate, precum și vegetația uscată de pe aproximativ 3 ha. Trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Gura Caliței, au acționat mai bine de 4 ore pentru lichidarea incendiului și limitarea pagubelor.

𝑪𝒖 𝒕𝒐𝒂𝒕𝒆 𝒄𝒂̆ s-au 𝒇𝒂̆𝒄𝒖𝒕 𝒏𝒆𝒏𝒖𝒎𝒂̆𝒓𝒂𝒕𝒆 𝒂𝒑𝒆𝒍𝒖𝒓𝒊 𝒄𝒂̆𝒕𝒓𝒆 𝒄𝒆𝒕𝒂̆𝒕̦𝒆𝒏𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒂 𝒏𝒖 𝒎𝒂𝒊 𝒂𝒑𝒆𝒍𝒂 𝒍𝒂 𝒎𝒆𝒕𝒐𝒅𝒂 𝒊𝒏𝒄𝒆𝒏𝒅𝒊𝒆𝒓𝒊𝒊 𝒗𝒆𝒈𝒆𝒕𝒂𝒕̦𝒊𝒆𝒊 𝒖𝒔𝒄𝒂𝒕𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒊𝒈𝒊𝒆𝒏𝒊𝒛𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒕𝒆𝒓𝒆𝒏𝒖𝒓𝒊𝒍𝒐𝒓, 𝒂𝒖 𝒎𝒂𝒊 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒊̂𝒏𝒓𝒆𝒈𝒊𝒔𝒕𝒓𝒂𝒕𝒆 𝒊̂𝒏𝒄𝒂̆ 4 𝒔𝒊𝒕𝒖𝒂𝒕̦𝒊𝒊 𝒂𝒔𝒆𝒎𝒂̆𝒏𝒂̆𝒕𝒐𝒂𝒓𝒆, 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒂𝒖 𝒑𝒖𝒔 𝒑𝒐𝒑𝒖𝒍𝒂𝒕̦𝒊𝒂 𝒊̂𝒏 𝒑𝒆𝒓𝒊𝒄𝒐𝒍 𝒔̦𝒊 𝒂𝒖 𝒂𝒇𝒆𝒄𝒕𝒂𝒕 𝒎𝒆𝒅𝒊𝒖𝒍 𝒊̂𝒏𝒄𝒐𝒏𝒋𝒖𝒓𝒂̆𝒕𝒐𝒓.

Astfel, la 𝐒𝐭𝐫𝐚̆𝐨𝐚𝐧𝐞, în urma unui incendiu de vegetație care a cuprins circa 2 ha teren, au ars 20 de pomi fructiferi și 15 ml din gardul ce împrejmuia o livadă. Incendiul a fost lichidat de un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Panciu, care a intervenit în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Străoane.

La 𝐓𝐮𝐥𝐧𝐢𝐜𝐢, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Tulnici și pompierii voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație care a produs pagube la 5 proprietari de terenuri. Flăcările au distrus circa 650 ml din gardurile care delimitau terenurile și au mistuit vegetația de pe aproximativ 3 ha.

Un alt incendiu de vegetație a fost provocat de utilizarea focului deschis în spații deschise în localitatea 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐢𝐮. Incendiul a fost lichidat prompt de forțele de intervenție, fiind afectată o suprafață de 5000 mp.

Un eveniment similar a avut loc și în localitatea 𝐏𝐢𝐬𝐜𝐮𝐥 𝐑𝐚𝐝𝐮𝐥𝐮𝐢, 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒂 𝑽𝒊𝒛𝒂𝒏𝒕𝒆𝒂-𝑳𝒊𝒗𝒆𝒛𝒊 unde, un incendiu de vegetație a mobilizat pompierii militari din cadrul Stației de Pompieri Vidra și pompierii voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vizantea-Livezi. În urma incendiului a fost distrusă vegetația de pe aproximativ 1,5 ha.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.