Și-au făcut datoria, cu toate riscurile aferente

Joi, 10 Februarie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Si au facut datoria  cu toate riscurile aferente | imaginea 1 Abia terminaseră de stins un incendiu la o casă, când alarma a sunat din nou. “Vă deplasați urgent pe DN 61, în localitatea Crevedia Mare, aproape de sediul Poliției! Avem un incendiu la un autotren, posibil încărcat cu azotat de amoniu!”

De cum au recepționat mesajul, echipajele au început deplasarea. Pe drum și-au amintit de cazul Mihăilești, de acea explozie care a luat 18 vieți…În același timp, au stabilit cum trebuie să acționeze, în siguranță. Primul care a intervenit a fost Sandu, șeful Gărzii de Intervenție.

“Arde violent cabina autotrenului! Flăcările s-au extins și la partea din față a remorcii, trebuie să acționăm imediat. Îndepărtați oamenii! Nu știm sigur cu ce este încărcat!” Colegii săi au alergat către cei care priveau incendiul de pe marginea drumului. “Fugiți! Poate exploda!”, iar atunci oamenii au conștientizat pericolul.

Cel mai important era să protejeze încărcătura și să descopere dacă este vorba despre substanțe care la contactul cu focul sau cu apa devin periculoase. Și au reușit acest lucru. “Sunt îngrășăminte pentru plante, NON ADR!”, au răsuflat ușurați pompierii. Pericolul trecuse, iar toți erau în siguranță.

La ce s-au gândit în tot acest timp? La propria familie, dar și la cei care locuiau în apropierea evenimentului. Și-au făcut datoria, cu toate riscurile pe care aceasta le presupune.

Reprezentanţii ISU Giurgiu adresează felicitări Cpt. Neguț Florin, Plt. adj. Sandu Mircea Valentin, Plt. adj.-șef Leșeanu Robert, Plt. maj. Bizdadea Gabriel, Plt. adj. Preda Ionuț, Plt. adj. Stafie Stelică, Plt. Florea Mihai și Sg. maj. Sârbu Mădălin.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.